пʼятниця, 16 лютого 2018 07:20

Як часто розраховуєтесь карткою?

Володимир Сіренко, 27 років, Черкаси:

— Зарплату отримую на картку, але розраховуюся нею ­рідко. Паперовим грошам довіряю більше, з ними мені зручніше. Так я контролюю свої витрати, знаю, скільки витратив і скільки залишилося. Була ситуація, коли термінал в магазині не хотів приймати картку. Попросив продавця залишити товар на касі, а сам побіг до найближчого банкомата знімати гроші.

Діана Снігур, 25 років, Київ:

— Карткою оплачую покупки в супермаркетах, ­інтернет- магазинах, замовлення в кафе. Готівці перестала довіряти, коли до квартири залізли злодії й вкрали 10 тисяч гривень.

Ольга Мельник, 21 рік, Вінниця:

— Місяць під час канікул підробляла в магазині, де продавали торти та тістечка. Продавці постійно обважували клієнтів, які платили готівкою. Правильну суму клали в касу, решту ділили між собою. Так за день заробляли 300–400 гривень. Покупців, які розраховувалися карткою, не обважили жодного разу. Казали, що на них не заробиш.

Олександр Міхневич, 46 років, Київ:

— У столиці майже всюди можна заплатити карткою. Навіть на барахолці в частини продавців є переносні термінали.

Марина Удовенко, 30 років, Полтава:

— Розраховуюсь карткою за кожної можливості. Комуналку оплачую, поповнюю рахунок мобільного. Так не надурять із рештою, не підсунуть пошкоджену чи фальшиву купюру. Відмовляються приймати картку тільки в спеціалізованих магазинах — м'ясному, кондитерському. Також на центральному ринку. При собі маю готівкою близько 100 гривень. Таку суму не страшно втратити, якщо витягнуть гаманець.

Марта Мартинюк, 31 рік, Львів:

— Дуже здивувалася, коли запропонували розрахуватися карткою в секонд-хенді. Купувала там зимовий одяг для будинку пристарілих. Усі пожертви мені скидають на банківський рахунок, то заплатити було дуже зручно. Відмовились прийняти картку тільки в одному пабі. Потім мені розповіли, що то звично для них. Вони постійно це кажуть клієнтам.

Зараз ви читаєте новину «Як часто розраховуєтесь карткою?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути