четвер, 05 квітня 2007 19:11

Євген Оганов заробляє на надувних кульках

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Покупці беруть невелику кульку-сюрприз за 20 гривень в універмазі ”Львів”  на вул. Княгині Ольги
Покупці беруть невелику кульку-сюрприз за 20 гривень в універмазі ”Львів” на вул. Княгині Ольги

Два роки тому 27-річний львів"янин Євген Оганов започаткував власну справу: пакує подарунки в надувні кульки. До того працював менеджером із продажу рекламного приладдя, однак зарплата — тисяча гривень — не влаштовувала.

— 2004-го я побував на виставці реклами в Києві, — розповідає Євген. — Там уперше й побачив таку упаковку. У Львові такого ніхто не робив, от я і зважився зробити на цьому бізнес.

У Москві купив відеозаписи уроків пакування подарунків у надувні кульки. Знайомих попросив привезти з Арабських Еміратів 4 тис. кульок на 5 тис. грн і пакувальний пристрій за 7,5 тис. грн. Трохи грошей назбирав сам, решту позичив у друзів. За місяць навчився працювати із механізмом. Він усмоктує річ у кульку, а потім надуває її.

— Оцього плюшевого ведмедика я запакував першим, — показує фотографію із півметровою іграшкою всередині великої червоної кульки. — Доки навчився, 14 кульок зіпсував.

Одне пакування коштує 7–20 грн залежно від розміру подарунка. Поки що замовлень небагато: люди бояться, що кулька лопне. На пакуванні Євген за місяць заробляє 400–500 грн.

Вигідніше продавати звичайні надувні кульки і прикрашати ними приміщення. Оганов має точки в торговельному комплексі "Магнус" у центрі Львова та "Новому ЦУМі" на вул. Княгині Ольги, де приймає замовлення. Біля прилавків установив монітори, щоб крутити рекламні ролики. За оренду кожного місця щомісяця платить по 1 тис. грн. Наймає чотирьох працівників. Їхній заробіток залежить від виручки, а мінімальний — 400 грн. Як приватний підприємець Євген щомісяця сплачує єдиний податок — 180 грн. Кульки продає на 10–40 відсотків дешевше, ніж в інших кіосках. За місяць заробляє на них 500–600 грн.

На Новий рік на феєрверках заробив 2 тисячі доларів

Добре платять за декорування кульками банкетних залів. Найчастіше таке замовляють на весілля. Оздоблював кульками нові магазини та банківські відділення. За послуги бере 300–400 грн. Із них сотню витрачає на кульки. Улітку щомісяця має 10–12 замовлень.

— Раніше працював разом із дружиною Світланою, — розповідає він. — Тепер вона в декреті. Самому працювати важкувато, особливо коли прикрашаю стелю. Увесь час на драбині з піднятими руками.

На весілля часто замовляють двометрову кулю-сюрприз. У ній — зо три сотні маленьких. Після першого танцю молодята поціляють у неї з рогатки, і різноколірні кульки розлітаються по всій залі. Куля-сюрприз коштує 70 грн.

— Одного разу пробити її попросили мене, — згадує Оганов. — Улучити ніяк не вдавалося. Танець закінчився — а сюрпризу нема. Попросили музикантів ще раз заграти вальс, а молодята протанцювали знову.

На Новий рік та день святого Валентина багато замовлень від чоловіків. Кульки замовляють для коханих. Тоді заробіток зростає утричі. У такі дні працювати треба швидко, зауважує Євген. Зате за кілька днів отримує 600–800 грн.

— Якось на день Святого Валентина клієнт забажав, щоб я за годину оформив кімнату сотнею кульок-сердечок, доки його дівчина сиділа в перукарні, — розказує підприємець.

Ще Євген продає феєрверки. За ліцензію на продаж піротехніки віддав 1,5 тис. грн. За тиждень напередодні Нового року заробив на них 10 тис. Тепер салюти купують нечасто. Вторговує за місяць 300 грн.

На кульковому бізнесі Євген щомісяця заробляє 4 тис. грн. Уже купив легковик "Фольксваґен Гольф".

Зараз ви читаєте новину «Євген Оганов заробляє на надувних кульках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути