понеділок, 08 листопада 2010 20:25

Дві тисячі гривень заробляє студент за стояння в черзі

Київський студент Антон Вурман, 17 років, заробляє, стоячи у чергах.

— Ходжу до посольств, поліклінік, податкової, судів. Я працюю на фірму, — каже Антон. — Найчастіше замовляють підприємці. Люди зайняті, бережуть кожну хвилину. Буває, чайові лишають. Найдовші черги — до посольства Чехії. Там 50–60 людей стоять по 5–6 годин. У Солом'янській районній адміністрації теж великі. Я собі став та й читаю підручники.

"Бюро чергових послуг" має трьох кур'єрів. Замовлення приймає керівник. Потім передає завдання своїм працівникам. За годину в черзі клієнт платить 39 грн. Вночі — 50 грн/год. Надбавка за терміновість — 17 грн.

Студент Національного авіаційного університету Дмитро Солодар, 22 роки, теж заробляє таким чином. Працює самостійно півтора року. Має 1,5–2 тис. грн у місяць.

— Починав з товаришем. Він закінчив універ, працює програмістом. Я продовжую цю справу. Даю об'яви в інтернеті. Здебільшого дзвонять постійні клієнти — підприємці та директори фірм. Вони щомісяця подають у банки різну документацію. Доставку доручають мені.

Найкращий заробіток був у липні — 4 тис. грн.

— Дякувати Табачнику, завдяки безтолковій організації вступної кампанії у вузах там були страшенні черги. Я ліпив оголошення прямо біля вузів. Замовлень було стільки, що не встигав виконувати.

Фірму Дмитро не відкриватиме. Вважає, це не збільшить прибутки.

— За моїми підрахунками, такі контори мають прибутку не більше як 3,5 тисячі гривень у місяць. Вигідно під час вступної кампанії. А що ж робити працівникам в інші місяці? Зарплату ж треба платити, офіс винаймати і сайт робити.

Щоб відкрити кур'єрську фірму, вистачить 6 тис. грн. Вони підуть на реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності з надання інформаційно-консультаційних послуг. Усі державні і нотаріальні збори обійдуться в 700 грн. Комп'ютер, інтернет, телефон — ще 5 тис. Для початку замість сайта можна створити блог в інтернеті. Оголошення давати у безкоштовних газетах і сайтах. Сидіти весь час в офісі не обов'язково. Після реєстрації замовлення їх одразу переадресовують кур'єрам. Це можна робити й удома.

Зараз ви читаєте новину «Дві тисячі гривень заробляє студент за стояння в черзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути