Ексклюзиви
пʼятниця, 10 січня 2020 00:05

"Доньці придбала абонемент у тренажерний зал"

Скільки грошей витратили на подарунки до свят?

Світлана Миронович, 58 років, Львів:

— Син із сім'єю живе в Канаді. Раз на два роки приїжджає на Різдво. Просить, аби дотримувалися традицій. Клали під скатертину часник, готували кутю, колядували. Хоче, щоб онуки не забували наших звичаїв. На Миколая їм подарунків не купувала, пересилка дорога. На Різдво — символічні. Син живе в достатку, мало чим здивуєш. Витратила 6 тисяч гривень. Замовила всім однакові вишиванки.

Василь Паньо, 40 років, селище Оброшине Пустомитівського району на Львівщині:

— Подарунки купуємо лише на Миколая. Раніше робили дорослим і дітям. Цього року вирішили тільки малим. Підготували сім пакунків — два своїм дітям, один племінникові й чотири похресникам. Планували на кожен витратити по 500 гривень, але не вклалися. Один подарунок вийшов майже тисячу гривень. Племінник замовив 3D-ручку. У магазині вона коштувала 1500 гривень. Дружина в інтернеті знайшла за 350. Правда, якість трохи гірша. Але скільки він нею побавиться? Докупили піжаму, цукерки, мандарини. Племінниця попросила ляльку Лол. Ще один похресник захотів набір слайму. Дружині вибрав шкарпетки. Вона мені теж їх подарувала.

Ярина Смолій, 25 років, Івано-Франківськ:

— На Миколая зустрічалися з моїми батьками. Вони подарували теплу ковдру, тарілки. На Різдво 25 грудня пішли в гості до чоловікових батьків. Купили їм праску за тисячу гривень. Вони мені вручили парфуми. Чоловікова сестра принесла кофту — на два розміри більшу. Вважаю, обмін подарунками треба припиняти. Ми витратили 10 тисяч гривень, які чоловік відклав на ремонт машини. І не факт, що всім догодили.

Тетяна Цимбалюк, 32 роки, Черкаси:

— Ми з чоловіком на подарунки не виділяємо певної суми. Йдемо й купуємо. Ціна має бути в розумних межах. На Миколая 5-річному сину й 12-річній доньці взяли по найбільшому кіндер-сюр­призу. За обидва заплатили 340 гривень. Матері, свекрусі на Новий рік вибрали по сковорідці за 800 гривень. Батьку та свекрові на таку ж суму купили по шуруповерту. Друзям готуємо символічні подарунки. Вручили рамки для сімейних фотографій.

Юрій Фидрик, 33 роки, Черкаси:

— Новий рік уперше святкував із дівчиною. Почали зустрічатися в лютому торік. Працюємо разом на фірмі. Іра — юристом, я — менеджером. Винаймаємо квартиру. Купив їй золоті сережки за 8 тисяч гривень. Моїм та її батькам подарували по кавомашині.

Ярина Лукомська, 25 років, Львів:

— На подарунки виділили 2,5 тисячі гривень. У менше не вкладаємося. Прийнято найбільше вручати на Миколая. На решту свят — солодке дітям і пляшку вина або шампанського дорослим. Із чоловіком маємо трьох похресників і племінника. Всім до 6 років. Кожному купили на суму до 500 гривень. До іграшки обов'язково був пакунок цукерок. Моїм батькам, матері та двом сестрам чоловіка взяли шкарпетки, колготи, капці, недорогі креми для рук, маски для обличчя. Від них отримали схожі подарунки. Одне одному купили одяг. Чоловікові — теплий светр, мені — новорічну сукню. Вибрали її разом. Із колегами обмінялися шоколадними фігурками, баварськими пряниками, кіндерами.

Ірина Приходько, 42 роки, Полтава:

— Вручаємо подарунки на Миколая й на Новий рік. На Різдво готуємо тільки святкову вечерю. На 19 грудня зазвичай купую цукерки, фрукти. Цього року вклалася в 300 гривень. На новорічний гостинець виділила кожному по 500. Доньці придбала абонемент у тренажерний зал. Чоловіку — термобілизну. Колегам не дарую нічого.

Зараз ви читаєте новину «"Доньці придбала абонемент у тренажерний зал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути