середа, 25 листопада 2009 18:06

Доларові вклади повертають за зниженим курсом

— Не можу повірити, що мені вклад віддали, — радіє 44-річна Ірина Кисла. Вона виходить з обласного відділення "Родовід банку" у Вінниці. Ця фінустанова повертає гроші вкладникам "Укрпромбанку". — Мій депозит закінчився в листопаді 2008-го. Пішла забирати. А грошей в "Укрпромбанку" немає. В мене сердечний приступ стався. Думала, пропало все. Ми з чоловіком збирали долари на машину. Повернули гривнями — 56 тисяч.

Ірина зареєструвалася на гарячій лінії минулого тижня. Додзвонилася на третій день.

— Набирала і вдень, і вночі. Назвала своє ім"я, номер депозиту, ідентифікаційний код. Операторка одразу сказала прийти по гроші 24 листопада.

Валюти на виплату депозитів не видають, підтверджує Ліна Савкевич із "Родовід банку". За кожен $1 вкладу дають 7,99 грн. Тобто за курсом Національного банку. Обмінники приймають долари по 8,10 грн. Продають по 8,15 грн.

Черги до філій "Родовід банку" менші, ніж тиждень тому.

— Спочатку просимо заповнити заяви. Реєструємо вкладників "Укрпромбанку" в електронній черзі, — пояснює Ліна Савкевич. — За кілька хвилин приходить повідомлення, коли людині прийти по гроші. Якщо дата або час не підходять, можна перереєструватися. Термін виплат необмежений.

Депозити до 150 тис. грн виплачують за раз. Якщо більший, на руки видадуть 30% вкладу, решту зарахують на картку. Або, якщо знову записатися в чергу, виплатять через касу.

До 150 тисяч гривень виплачують за раз

24 листопада біля центрального відділення "Родовід банку", що на столичній вул. Сагайдачного, стоять п"ять вкладників. За день до того банк штурмували кілька десятків осіб. Вхід пильнували спецназівці з "Беркута".

— Скільки вкладників отримали гроші? Керівництво не дозволяє давати таку інформацію. Я маю список, хто має прийти по гроші сьогодні. Скільки їх — це закрита інформація. Вас не пропущу, — каже охоронець.



Як зареєструватися на виплату вкладу


Подати заявку на повернення депозиту можна на інтернет-сайті "Укрпромбанку" www.helpukrprombank.com або за тел.: (044) 200 10 90,

0 800 508 888.

У заяві треба вказати прізвище, ім"я, по батькові, серію та номер паспорта, ідентифікаційний код, номер депозитного договору.

Зараз ви читаєте новину «Доларові вклади повертають за зниженим курсом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути