Ексклюзиви
понеділок, 06 березня 2006 15:02

Дизайнером інтер"єру можна стати за три місяці

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Дизайнер інтер’єру Ірина Бєлова-Сморж у своїй майстерні
Дизайнер інтер’єру Ірина Бєлова-Сморж у своїй майстерні

Отримати спеціальність дизайнера інтер"єру — означає забезпечити своє майбутнє, вважає киянка Ірина Бєлова-Сморж, 37 років. Оформляючи будинок у Німеччині, Ірина раптом подумала, що шикарному особнякові бракує кованих решіток. Вона нашвидкуруч накидала ескіз і подарувала замовнику. Той був у захваті і навідріз відмовлявся прийняти малюнок: "Я не можу. Це ДУЖЕ ДОРОГИЙ презент".

— Коли ми попросили 80 євро за оформлення квадратного метра, німці сказали, що ми працюємо задарма, — не без професійної гордості каже чоловік Ірини, 40-річний Дмитро Сморж. — Послуги дизайнера інтер"єру за кордоном дуже дорогі.

Розцінки на дизайнерську роботу — від п"яти до 100 доларів за квадратний метр

У Києві розцінки на дизайнерську роботу починаються від п"яти доларів і сягають 100 за квадратний метр. Ірина Миколаївна почала займатися цією справою десять років тому. Дизайн квартир, офісів і котеджів вважає молодою і перспективною справою.

— За п"ять років ми реалізували понад 40 проектів, — розповідає пані Ірина.

Своїм досвідом вона ділиться на авторських курсах.

60 академічних годин протягом трьох місяців коштують $300. Кожний, хто відчуває хист до малювання, має просторове мислення, може освоїти цю затребувану і прибуткову професію. Курси Ірини Бєлової-Сморж, на її переконання, можуть перевернути людське життя. Колишні економісти, вчителі, бухгалтери тут отримали знання, з якими можна влаштуватися на фірму чи у салон. Заробіток не дуже досвідченого дизайнера починається від $300. Кращим учням Ірина пропонує роботу у власній майстерні "Храм".

— За всю мою практику жодного разу в мене не спитали диплома, хоч я закінчила Київський інженерно-будівельний інститут, — ділиться Ірина Миколаївна, — питали — що вмію. Тому головне у цій справі — досвід і репутація. Ми вчимо "розмовляти за допомогою олівця" і висловлюватися на папері у вигляді документів, будівельних проектів, ескізів.

Сергій Лисюк, 33 роки, приїхав навчатися з Ковеля. Зараз він один з найкращих у своєму місті дизайнерів інтер"єру. Має чотири-п"ять замовлень на місяць і заробляє в середньому $500. Для такого містечка це великі гроші.

— Я маю середню спеціальну освіту, закінчив курси і працюю дизайнером уже чотири роки. Спочатку розробляв проекти для друзів, потім, за невеликі гроші, — друзям моїх друзів. Зараз браку замовлень не відчуваю.

Хто відчуває хист до малювання і має просторове мислення, може освоїти цю затребувану і прибуткову професією

Послугами дизайнера інтер"єру щороку користається дедалі більше замовників. І хоча столичні вузи й середні навчальні заклади щороку випускають тисячі дизайнерів різних напрямків (одягу, меблів, упаковки), ринок праці не перенасичується. Люди хочуть жити у красивих помешканнях.

Лариса Павловська, 35 років, десять років працювала у "Київенерго". Мізерну зарплату згадує з жахом. Дизайнером у Києві працює шостий рік.

— Після курсів пішла на роботу у фірму. За рік почала свою справу й зараз маю в середньому три об"єкти на місяць. Заробляю півтори-дві тисячі доларів.

Але скористатися послугами дизайнера сьогодні можуть і сім"ї з середнім достатком. Ескіз міської квартири коштує приблизно $12 за кв. м.

Скільки заробляє дизайнер

В архітектурному бюро    $300–400
У салонах (меблевих, сантехніки, кераміки, плитки)     $500
Приватний підприємець     $5–100 за кв. метр площі

Як знайти

Авторські курси дизайнерів:
Про умови можна дізнатися за тел. (044) 408 16 69, факс 497 93 28
E-mail: [email protected] t
Студія Ірини Бєлової-Сморж: Київ, вул. Михайла Донця, 7, кв.3

Зараз ви читаєте новину «Дизайнером інтер"єру можна стати за три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути