Ексклюзиви
вівторок, 05 грудня 2017 07:10

Гроші на бізнес дав батько

— Сім років тому заробляв тисячу гривень на місяць. Тепер — тисячу доларів за день, — каже 30-річний Андрій Калинів зі Львова. Має шість магазинів із мобільними аксесуарами.

— Починав бізнес із тисячею доларів. Тато дав. Сказав: "Укладай в бізнес, а не працюй на "дядю". Зі знайомим склалися порівну і взяли в оренду точку на базарі. Мали платити за неї 1500 гривень за місяць, плюс 300 гривень податку. Товар замовили через інтернет. Прогоріли, ледь вийшли в "нуль". Батькові говорив, що бізнес процвітає. Позичив у знайомих 3 тисячі доларів. На цей раз купив магазин. Удруге починав бізнес сам. Удвох невигідно — кожен працює, як уміє. А гроші треба порівну ділити.

Борг віддав через півтора року. Тільки гроші відіб'ю — треба в товар вкладати. А ще курс долара скаче. Тричі перепозичав, доки повернув гроші. Через два роки відкрив другий магазин. За наступні три роки — ще чотири. На роботу, крім продавців, брав майстрів із ремонту телефонів.

Важливо знайти чесних працівників. Були такі, що крали дрібний товар. Одна завищувала ціни, брала собі різницю. Ще один замовляв дешевий товар на сумнівному сайті й продавав його з-під прилавка. Якось працював замість нього у вихідний. Прийшли сваритися покупці. Кричали на весь ринок, що я барига, неякісне впихнув.

Андрій Калинів продає мобільні аксесуари, батарейки, колонки, вживані телефони.

— Коли розвиваєш бізнес, важливо не хапатися за все одразу. Я спочатку й ліхтарики в магазини замовляв, і нові айфони. Якщо продаєш чохли, то їх має бути не менше 500. Аби був вибір. Хто може купити айфон, йде за ним у фірмовий магазин, а не на ринок. Якщо товар замовляти тільки в інтернеті, то приходить багато бракованого. Останні роки їжджу на оптовий ринок під Одесу, там закуповую. Продавці, які більше мають точок, по товар літають до Китаю. За квитки платять півтори тисячі доларів. Купують мінімум на 50 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Гроші на бізнес дав батько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути