вівторок, 31 серпня 2010 07:45

День у столиці обійдеться приїжджому в 150 гривень

 

Минулої суботи сім"я Чайок привезла двох своїх дітей на екскурсію до столиці. Живуть у Тернополі. Ніч їхали поїздом.

Квитки туди й назад у плацкарті обійшлися в 490 грн. Для 5-річного Миколи та 12-річної Галини брали одне місце. Батько, 42-річний Іван Чайка взяв у дорогу 1 тис. грн.

— Уранці вийшли з поїзда, діти одразу потягли в "МакДональдз". Бо від друзів чули, що там дають прапорці й повітряні кульки, — описує поїздку батько. — Ми взяли свої бутерброди й котлети. Але сину й дочці кортить гамбургерів і картоплі фрі з кока-колою. На десерт морозиво. Ми з жінкою брали собі тільки картоплю. Поїли за 90 гривень. Із кульками і прапорцями — у зоопарк.

100 грн заплатили за квитки. Родина була в столичному зоопарку два роки тому. Тоді платили вдвічі менше.

— У Тернополі є зоокуточок із лебедями і косулями, але дочці й синові хотілося тигрів і слоника, — продовжує Іван. — Але слоника не знайшли. Здох цього року. Тішилися мавпами. Мавпи заглядали на морозиво, яке малі собі лизькали.

Ополудні сім"я поїхала на майдан Незалежності. У центрі Києва продуктових магазинів майже немає, помітив Іван. Продають лише дорогий одяг і взуття. Чайки знайшли в Пасажі на Хрещатику їдальню "Пузата хата". Обід із трьох страв узяли дітям.

— М"ясні страви коштують 15, а то й 20 гривень. Купили їм борщ і налисники. Собі з жінкою — тільки чай. Запивали ним свої котлети. "Пузата хата" сподобалася і нам, і дітям. Це підземний лабіринт із багатьма залами. У киян це популярне місце. Але для нас, приїжджих дорогувате. В інші кафе ми й не заглядали. На табличках перед входом у багатьох значиться, що чашка кави коштує 20 і більше гривень. Якщо на каву така ціна, що тоді коштують інші наїдки?

Слоника не знайшли. Здох цього року

Із центру міста поїхали в Києво-Печерську лавру. Містом пересувалися на метро. Жетон коштує 1,7 грн. За день витратили 27 грн. На туалети пішло 15 грн. Вони всюди платні. Вхід коштує 1,5–2 грн.

— Пам"ятаю, раніше із Хрещатика до лаври ходив автобус чи тролейбус. Тепер наземного транспорту в центрі нема. До метро і від нього треба багато ходити пішки.

Годину сім"я провела на прогулянковому теплоході. Судна відправляються від річкового вокзалу на пл. Поштовій. Квиток коштує 25 грн незалежно від віку пасажира.

— Діти просилися на вечір у цирк. Дякувати богу, він закритий до кінця вересня. На квитки пішло б ще дві сотні.

Родина витратила в столиці близько 600 грн, по 150 на кожного. Два роки тому пішло по 60 грн.

— Мої півзарплати прогуляли за один день. Я працюю водієм на овочебазі в Тернополі.

Зараз ви читаєте новину «День у столиці обійдеться приїжджому в 150 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути