вівторок, 30 січня 2007 15:26

Бокс допоміг стати успішним бізнесменом

Існує така теорія, за якою успішними й багатими стають люди, що займаються єдиноборствами. Ернест Хемінгуей та Джек Лондон, наприклад, зналися на аматорському боксі. Російський президент Володимир Путін має чорний пояс із дзюдо, керівник МНС Росії Сергій Шойгу захоплюється карате.

— Я двічі на тиждень ходжу займатися боксом, — каже бізнесмен із Одеси Микола Цушко, 38 років. — У мене зараз персональний тренер. Десять років тому я ходив на бокс до спортзалу в моєму районі. Я всього досяг завдяки спорту. Маю два власних ресторани, продуктовий магазин та ювелірну крамницю. Заробляю приблизно 10 тисяч доларів на місяць. А бачили б ви мене до того. Важив 120 кілограмів на метр вісімдесят зросту. Нерішучий, бідний і не впевнений у собі хлопець. Був неодруженим.

Микола з першого заняття зрозумів, що це — його. За рік схуд на 20 кг. У нього підтягнувся живіт. Він перестав хворіти. Характер навіть змінився. Через рік відкрив кафе. Потім все це перетворилося на прибутковий бізнес.

— Були моменти, коли я ризикував. Майже банкрутував. Але йшов до спортзали, лупив грушу з усієї сили та знову повертався до справ. Рік тому я одружився. У травні у нас  має народитися дитя. Я успішна і щаслива людина. Заняття боксом коштують 350 гривень на місяць.

У столиці є чимало класичних, екзотичних та національних єдиноборств. Місячний абонемент коштує 100–500 грн. Популярний серед молоді бойовий гопак (150–300 грн/місяць). Старші люди обирають теквондо та карате-до (100–440 грн/місяць). Любителі екзотики — суміш танцю та бою — капоейра (170–400 грн/місяць).

Спортсмени не мають психологічних проблем

Київський психолог Ніна Вареник, 37 років, уважає, що спорт може вплинути на характер. Він загартовує, дисциплінує та знімає стрес.
— Я більше десяти років працюю психологом. Серед моїх  пацієнтів мало тих, хто регулярно займається спортом. Заняття єдиноборствами знімає стрес та негативні емоції. Фізичне навантаження нормалізує нервову діяльність, а задоволення від занять підвищує настрій. А ось жінка, яка займається єдиноборствами, — тривожний симптом. Це означає, що вона почувається самотньою та сексуально невдоволеною.

Зараз ви читаєте новину «Бокс допоміг стати успішним бізнесменом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути