вівторок, 13 січня 2009 17:33

Банки розпродують конфісковану побутову електроніку

Перед Новим роком 29-річну киянку Валентину Острозьку звільнили з роботи в магазині джинсового одягу. Виплатили 3 тис. грн допомоги.

— Долар росте, а за ним і ціни. То щоб гроші не пропали, я вирішила купити фотоапарат-цифровик.

Обрала камеру "Соні Сайбершот DSC-W120". У супермаркеті електроніки "Мегамакс" така коштувала 1937 грн. А в магазині "Ельдорадо" на пл. Дружби Народів знайшла цю модель за 1599 грн. Там і купила.

— І добре зробила. Тепер ціни на електроніку підвищилися, — радіє Валентина.

Більшість крамниць справді підвищили ціни на побутову електроніку, підтверджує Євген Панченко, 30 років, менеджер магазину електроніки "Клондайк". Він працює на столичному житломасиві Вигурівщина-Троєщина.

— Багато торгових марок підвищили ціни ще в грудні, на 15–30 процентів. Найдовше протрималася марка "Бош". Вони пообіцяли не підвищувати цін до Нового року. Зате тепер їхня техніка подорожчала наполовину.

Постачальники визначають ціни на півроку-рік наперед. Тому, щоб перестрахуватися від підвищення курсу долара та євро, зазначають у прейскурантах завищену вартість товару. Зростають саме ціни у гривнях. У доларах або євро — на тому ж рівні, каже продавець магазину "Мобідрайв" Тарас Левицький.

Буде скакати долар — ціни теж скакатимуть

— Буде скакати долар — ціни теж скакатимуть. В інтернет-магазинах простіше. Там можна розраховуватись доларами.

Житель столичної Дарниці Олег Іщенко, 40 років, купує побутову техніку за зниженими цінами.

— На третьому поверсі торговельного комплексу "Сіті", біля метро Петрівка, є стоковий магазин "Сіті.ком Економ". Там розпродають товари, що залежалися на складі. Іноді можна натрапити на путні речі. Минулого місяця взяв електричний чайник "Скарлет". Канєшно, хотів би "Тефаль", але кошти не дозволяють.

Стокові крамниці "Техношара" має й мережа магазинів електроніки "Фокстрот".

— Бувають знижки до 50 процентів. У більшості випадків це дрібна побутова техніка, — каже менеджер "Фокстроту" Яна Кудрявцева, 27 років.

Дешеві розпродажі побутової техніки влаштовують і банки.

— Масові невиплати за споживчими кредитами змушують банки забирати в позичальників придбану в кредит побутову техніку, — каже менеджер Черкаського відділення "Райффайзен банку Аваль" Антон Крачевський, 34 роки. — Банкам немає сенсу тримати її в себе. Треба повертати кошти. Щоб придбати такі речі, звертайтеся у відділення банків. Перелік речей на продаж банки розміщують на сайтах. Але він зазвичай набагато ширший.

Зараз ви читаєте новину «Банки розпродують конфісковану побутову електроніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути