неділя, 19 березня 2017 23:54

Німецький еколог вирощує буйволів на Закарпатті
5

Німецький еколог Мішель Якобі переїхав жити у Карпати, щоб розводити буйволів. Тварини майже вимерли. У Європі їх залишилось кілька десятків.

"Я прийшов на Закарпаття, тут найгарніша природа, найцікавіша культура. У Європі такого вже немає. У Німеччині давно, як моя баба казала, теж так було. Уже зникає. Це все забирає індустрія, а тут ще є гуцульські люди – бойки, лемки, що держать культуру", – розповідає Мішель Якобі у сюжеті ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як голландець заробляє на салатах

За словами чоловіка, молоко тварин унікальне і дуже корисне. Порівняно з коровою, буйволиця дає молока в чотири рази менше.

"Я буйвола сам дою руками і з цього молока я роблю сир. Процедуру вивчив в інтернеті. Купив сироформу. Готовий сир продаю далі до Львова, Києва. Люблю спартанські умови. Продукти, які не можу сам робити, отримую через бартер. Даю людям молоко і сир, а вони мені - сало і овочі"

Всього у Мішеля 30 буйволів. Він їх вирощує і віддає до інших заповідників країни.

"Є і інші тварини. Наприклад, гуцульський кінь, у нас таких вже нема. Тут у нас гуцульська корова. Дуже легко і приємно робити з такими тваринами. Це просто класно, і люди вже забули як держати буйволів. Але буйволи дуже специфічні".

Бельгієць Поль Ван дер Ховен - єдиний у світі, хто створює дерев'яні будинки-конструктори. Своє деревообробне підприємство відкрив під Львовом.

Зараз ви читаєте новину «Німецький еколог вирощує буйволів на Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі