субота, 14 березня 2020 14:32

Європейські країни борються за українських заробітчан

Європейські країни конкурують за українських робітників. Найбільше українських трудових мігрантів хочуть бачити у Чехії та Німеччині. Також серед лідерів Словаччина, Ізраїль та Польща. Найбільша заробітна плата в Ізраїлі та Німеччині 66,7 тис грн та 49 тис відповідно.

Дефіцит робочої сили в Німеччині становить 1,2−1,5 млн осіб. Це підштовхнуло німецьку владу ухвалити закон, що дозволяє місцевим компаніям підбирати і брати на роботу персонал із будь-якої країни світу, пріоритету для громадян Німеччини і ЄС вже не буде. Закон набуває чинності з березня 2020 року, пише nv.ua.

 

За рахунок більш високих доходів Німеччина може залучити українських заробітчан, що нині працюють у Польщі, Чехії та інших країнах Центральної та Східної Європи.

Німеччина, Чехія і Польща спрощують умови працевлаштування, збільшують квоти і зарплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща змінює міграційну політику: наслідки для українських заробітчан

Так, у Польщі з 2020 року на 15% підвищено рівень мінімальної оплати праці - майже до 600 євро — і обнулено 18% прибутковий податок для молоді до 26 років. А у Чехії квота на працевлаштування українців була збільшена вдвічі - до 40 тис. осіб, також спрощено схему отримання дворічних робочих віз.

Найпопулярнішими пошуковими запитами українців щодо вакансій за кордоном є робота офіціантом та водієм.

За підсумками 2019 року українські заробітчани переказали близко 12 млрд доларів грошових переказів. За даними останніх років, 69% українських трудових мігрантів були із заходу України, 70% - чоловіками, а 33% з усіх - мали вищу освіту.

Зараз ви читаєте новину «Європейські країни борються за українських заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути