четвер, 28 лютого 2019 19:00

Емігрант з Азербайджану розповів, як став бізнесменом Україні

Автор: з архіву Аліма Аліскерова
  Алім Алескеров 10 років мешкає в Україні. Разом із дружиною Світланою виховує сина  і дочку
Алім Алескеров 10 років мешкає в Україні. Разом із дружиною Світланою виховує сина і дочку

Азербайджанець Алім Алескеров відкрив овечу ферму у селі Тхорівка Сквирського району Київської області. Постачає баранів у Азербайджан і Туреччину.

"Із дитинства мріяв стати фермером. Коли почув, що в Україні хороші можливості для розведення тварин і багато землі, вирішив сюди переїхати. Одружився з місцевою дівчиною Світланою. Зараз виховуємо сина і дочку", - розповідає Gazeta.ua Алім Алескеров.

Спочатку чоловік жив з дружиною у Білій Церкві. Через рік родина переїхала у село.

"Одразу відкрив салон краси у райцентрі. В дома завів курей, гусей, кіз. Купив десять корів і апарат для доїння. Спочатку було важко, бо всі заощадження вклали у бізнес і господарство. Іноді грошей не вистачало на проїзд і на хліб. Не було до кого звернутися за допомогою. Випадково дізнався про державну програму, за якою власникам понад трьох корів можуть відшкодувати вартість доїльного апарату. Взяли довідку у голови сільської ради про кількість тварин і надіслали заявку. Через деякий час дійсно повернули гроші".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родині, вчителям та дівчатам - студент з Бразилії продекламував "Заповіт" Шевченка

Автор: з архіву Аліма Аліскерова
  Алім Алескеров розводить овець під Києвом
Алім Алескеров розводить овець під Києвом

За словами чоловік, за рік справи у салоні налагодилися, клієнтів вистачало. Але займатися домашнім господарством і бізнесом одночасно не виходило. Тому вирішив змінити рід діяльності.

"Перукарню закрив. А усіх корів продав, бо дохід від молока був мізерним. На виручені гроші купив 50 овець романовської породи. Вони швидко розмножуються, одна вівця дає 3 – 4 ягнят за окіт. За рік уже мав стадо із 200 голів. Зараз їх в господарстві більше тисячі. Тримаю усіх на фермі, яку орендую поблизу дому. Найняв пастухів з інших сіл, де немає роботи. Вони живуть у будиночку на фермі. Забезпечуємо їх із дружиною харчуванням. Підключили інтернет, телебачення".

Перших клієнтів Алім знаходив через знайомих. Найчастіше баранину замовляють іноземці, які тримають в Києві ресторани та шашличні.

"Коли бачу у місті такого ж мусульманина, навіть з іншої країни, завжди вітаємося. Ввічлива розмова переходить у знайомство. Так виникло коло клієнтів. Вони рекомендували мене друзям і справа пішла. Іноді телефонують незнайомі люди і кажуть, що терміново потрібне м'ясо на шашлик. Надсилають гроші на карточку. Ми ріжемо барана і передаємо маршруткою. Живих овець купують в Азербайджані і Туреччині для розведення".

Американець Чіп Тейлор переїхав в українське село Залісці Дунаєвецького району Хмельниччини. Там йому запропонували очолити реабілітаційний центр для людей з алкогольною залежністю при католицькому монастирі. Чоловік працює, як волонтер, без заробітної плати. Щоб заробляти на життя та утримувати родину, створив власну органічну ферму.

Зараз ви читаєте новину «Емігрант з Азербайджану розповів, як став бізнесменом Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути