середа, 06 лютого 2019 16:18

Експерт пояснив, чому Україні потрібні трудові мігранти

Експерт пояснив, чому Україні потрібні трудові мігранти
Василь Воскобойник - експерт із міжнародного працевлаштування. Фото: ua.112.ua

Експерт заявив, що Україні потрібно сформувати пропозиції про зміни в законодавстві, які дозволять залучати до України трудових мігрантів з інших країн.

"Україні потрібно наслідувати польський досвід із залучення трудових мігрантів, але робити це з розумом, щоб сюди не пішла навала людей. Нам потрібно сформувати пропозиції про зміни в законодавстві, які дозволять залучати до України трудових мігрантів з інших країн", - каже виданню "Укрінформ" президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, як зросте зарплата українських заробітчан у Польщі

Експерт розповів, що в 20 столітті з Польщі емігрували 2,5 млн поляків. З Румунії - 3,5 млн людей, Литви - 3,2 мільйона людей до 2,5 млн і населення постійно скорочується навіть зараз . В Болгарії 2,1 млн населення країни жили в еміграції. За прогнозами ООН, до 2050 року населення Болгарії скоротиться на 27%" .

"Відтік населення з цих країн відбувався не через військові дії або економічну кризу, а через великий розрив у доходах між жителями країн східної та західної Європи. У Польщі підійшли до питання дуже виважено і обрали лише шість країн, з яких хотіли б залучати працівників — Україна, Білорусь, Молдова, Вірменія, Грузія та Росія", - пояснив Воскобойник.

Україна може залучати мігрантів з різних країн. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів економіст Андрій Гайдуцький. "Перша група - держави СНД, переважно авторитарні. Їх населення вільно знає російську мову і може легше знайти роботу в Україні .Друга - країни арабського світу. Там традиційно висока народжуваність і сильна еміграційна мотивація.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому Україні потрібні трудові мігранти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути