Ексклюзиви
понеділок, 17 квітня 2017 00:17

Американець став письменником після переїзду в Україну

Автор: vezha.vn.ua
  Американець став письменником після переїзду в Україну
Американець став письменником після переїзду в Україну

Американець Уолтер Орр Скотт шостий рік живе у Жмеринці Вінниччини. Пише книги на гостро-соціальні теми, пов'язані з Україною.

Кошти за свою першу збірку "Вставай, Україно" передав на потреби бійців АТО, - пише vezha."У мене друзі жили у Жмеринці. Приїхав сюди і прожив близько трьох місяців. Після цього ще переїхав до Києва на півроку. Не міг там працювати чи взагалі робити хоч щось: занадто шумно, занадто багато людей, шалений рух транспорту. Тому переїхав назад до Жмеринки, - розповідає Уолтер Скот. - Коли приїхав сюди, не був письменником, навіть не думав про таку професію. В Америці нічим особливо не займався. Жив у великому будинку з басейном, мав дві машини. Переїхав до України з думкою, що, можливо, зможу чимось займатися тут".

Першу опубліковану книгу назвав "Вставай, Україно!". Це зібрання віршів та коротких історій.

"Розпочав писати "Вставай, Україно" у березні чотири роки тому. Мене надихнули ями. Хотів написати про те, що було не так в Україні у той час. Перше, що написав, був вірш "Танок по ямах". Коли приїхав сюди і бачив водіїв, думав, що 90% з них були п'яними. Їздили зигзагами. Коли сам придбав автозрозумів - п'яними швидше були десять відсотків водіїв, які їхали прямо. , – розповідає Уолтер Скотт.

Автор: vezha.vn.ua
  Уолтер Орр Скотт в молодості
Уолтер Орр Скотт в молодості

Біля будинку Уолтера Скотт встановив український прапор. Лише 4 липня, в День незалежності США, міняє його на прапор Америки.

"Нещодавно дізнався, що у Вінниці є команда з американського футболу! Сподіваюсь, що зможу знайти час та відвідати їхню гру. У деяких аспектах Україні точно варто дивитися у бік Європи, однак не у всьому. Є жарт, який я люблю розповідати: "Мене запитали: "Що таке рай?" А я відповів, що рай – це американські зарплати, китайська їжа, британський будинок та українська дружина. А коли ж мене запитали про те, що таке пекло, я відповів, що це українська зарплата, китайський дім, британська їжа та американська дружина".

Зараз ви читаєте новину «Американець став письменником після переїзду в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути