пʼятниця, 01 лютого 2013 17:08
Максим Віхров
Максим Віхров
Максим Віхров

Як Юля Крутами "докрутилася"

На днях Юлія Тимошенко закликала українців творити "власні малі та великі, колективні та індивідуальні Крути", провівши паралель між "армією більшовицьких загарбників" і сучасним "мафіозним режимом". Коли граєшся з історичними паралелями, можна догратися. В даному випадку, Юлія Володимирівна догралася до відвертості, що межує з цинізмом.

Якщо подивитися на бій під Крутами з певної дистанції (особливо емоційної), то картина видається зовсім не героїчною. Кількадесят студентів розплатилися своїм життям за те, що політичні провідники надто старанно строчили універсали – аж так, що "прозасідали" армію і державність взагалі. А потім з таким же завзяттям кинулися строчити пафосні казочки про українські Фермопіли.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Вони почали – ми завершимо!" - У Черкасах вшанували пам'ять Героїв Крут

Вже декілька років поспіль ми спостерігаємо ту саму картину. Лідери "демократичної опозиції" симулюють боротьбу і, як кажуть злі язики, приторговують прохідними місцями в списках. І, звісно ж, не забувають "світити обличчям" всюди, де вібуваються більш-менш масові протестні акції. Поки українські студенти "творили Крути" з приводу законопроекту Ківалова-Колєснічєнка, новітні грушевські та винниченки "злили" питання в парламенті, а потім роздавали обурені інтерв'ю, киваючи на протестувальників: мовляв, бачте, яка у нас чудова соціальна база. Правда, коли окремим представникам цієї соціальної бази після чергових "колективних Крут" висувають звинувачення, ці грушевські з винниченками кудись діваються...

І коли сучасні "крутянці" заводять розмови про політв'язнів – приміром, "васильківських терористів" - грушевські та винниченки кривляться і махають руками: які ще в біса політв'язні окрім Юлі і Юри!?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Крутами більшовики ще два дні лагодили підірвані студентами шляхи

Насправді ж, під Крутами студенти гинули – і гинули героїчно! – зовсім не за грушевських і петлюр, а через їхню – грушевських і петлюр – недолугість. І слава Богу, що сьогодні наші "крутянці" лише потерпають, але не гинуть. Принаймні, Петлюра з Грушевським (на відміну від деяких всім відомих панів) місцями в Центральній Раді не торгували – померти через дурість не так образливо, як через продажність.

Здається, Юлія Володимирівна і сама не зрозуміла, що сказала. А може це і є та сама, як в анекдотах, "обмовка за Фройдом"?

Зараз ви читаєте новину «Як Юля Крутами "докрутилася"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

112

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути