четвер, 31 січня 2013 10:17

"Якби зараз хтось на Майдані спалився, усі сіли б в Інтернеті обговорювати, правильно це чи ні" - Сергій Митрофанський

"Якби зараз хтось на Майдані спалився, усі сіли б в Інтернеті обговорювати, правильно це чи ні" - Сергій Митрофанський
Іван Крулько, Сергій Митрофанський та Олег Куявський кажуть, що українське суспільство спить. Фото: nru.org.ua

У ніч із 21 на 22 січня керівники молодіжних організацій опозиційних партій Іван Крулько, Сергій Митрофанський та Олег Куявський прикувалиcя велосипедними замками до огорожі Адміністрації президента.

Чому акція не зовсім вдалася, Gazeta.ua розповів Сергій Митрофанський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" заявив, що націоналізм вже застарів і може дискредитувати громадян

"Зараз в Інтернеті пишуть, що наш вчинок — фарс, - говорить Сергій. - Кажу: хлопці, якщо маєте силу, і ви робіть такий фарс. Робіть хоч щось. Головне, щоб не спали. Навіть якщо з десяти чоловік вісім кажуть, що це — фарс, а двоє питають себе: чого вони себе прикували? Які причини? - це вже буде перемога. Зараз перемоги немає. Якщо ви мене спитаєте, чи акція вдалася, відверто скажу: ні. Вона вдалася б тоді, якби до нас приєдналися 10, 20, 100 молодих людей. Проблеми ж є в усіх абсолютно. Ми не були зовсім самі, з нами весь час були наші хлопці — чоловік десять, вони мінялися. Але решта... Ви знаєте, свого часу спалився Гірник, і патріоти досі шанують його пам'ять. Та якби зараз хтось на Майдані спалився, це пройшло б червоною стрічкою у новинах, але потім усі сіли б в Інтернет обговорювати, правильно це чи ні. Українське суспільство спить. Молодь узагалі неактивна, і це дуже погано. Вони кричать про українську мову так, що Фейсбук ходором ходить, а на Європейську площу протестувати проти закону "Про мови" вийшла тисяча-дві людей. Скільки перепостів вони роблять у соцмережах, а коли доходить до якоїсь конкретної справи, міняють цю справу на вихідні перед телевізором".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони почали – ми завершимо!" - У Черкасах вшанували пам'ять Героїв Крут

Крулько та Куявський одягнули куртки, а на них - білі футболки з фотографією Юлії Тимошенко і написом "Free Yulia". Митрофанський був у вишиванці.

"Хтось може Тимошенко не любити, це інше питання, - зауважує Митрофанський. - Але хіба це нормально, коли лідер опозиції сидить у в'язниці? Слово "політик" зараз спотворене, найбільше самими політиками. Але є ідеали, на яких потрібно рівнятися. Для мене це - Чорновіл. Ми відстоюємо його ідеали - вільну країну, опозицію. Колись його запитали: "Ну доб'єтеся ви вільної країни, що ви там будете робити?" Чорновіл сказав: "Буду редактором опозиційної газети". Я би вийшов із портретом Чорновола. Але це ж йому не допоможе, правильно? А в Тимошенко ще є шанс".

Зараз ви читаєте новину «"Якби зараз хтось на Майдані спалився, усі сіли б в Інтернеті обговорювати, правильно це чи ні" - Сергій Митрофанський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути