середа, 30 січня 2013 07:00

У Львові на марші Героїв Крут вигукували лівацькі гасла й вимагали зброю
22

Фото: Фото: Євген Борісов

У Львові провели марш пам'яті Героїв Крут під назвою "За мертвих, живих та ненароджених" в честь 95-ї річниці від дня трагічного бою українських студентів. Акцію організував рух "Автономний Опір", передає кореспондент Gazeta.ua.

Біля львівської Ратуші зібралось близько 1500 людей, які прийшли вшанувати пам'ять героїв. Усім людям роздали смолоскипи. У вигляді пожертв просили за них від 2 гривень.

Попереду активісти тримали банер "За мертвих, живих та ненароджених". Дорогою також майоріли червоні вогні піротехнічних смолоскипів. Несли також прапори з символом "Ідеї нації" та червоно-чорні стяги.

Попереду колони крокували 4 реконструктори у військовій формі минулих часів. Перехожі зупинялися й знімали дійство на камери.

Маршрут колони пролягав через вулицю Беринди, навколо пам'ятника Тарасу Шевченкові, вулицею Дорошенка й Бандери до пам'ятника лідеру українських націоналістів.

Проходячи повз пам'ятник жертвам політичних репресій, організатори зупинили колону й мовчки пом'янули усіх загиблих і репресованих радянською та теперішньою владами.

Дорогою люди вигукували: "Слава Україні – Героям слава", "Крути, Крути – вас не забути", "Мир хатам – війна палацам", "Свободу чесним, свободу Павліченкам", "Українцям – зброю, Україні - волю" та інші гасла.

Колону супроводжували два міліцейських автомобілі. Для проведення ходи зупинили рух на проїжджій частині.

Біля пам'ятника Бандері люди стали півколом й провели віче.

"Герої Крут знали, що помирали за нас з вами, - заявив Зенон Дашак у мікрофон. - Ми з вами повинні ту еру продовжити. Боротись треба не за якусь там Україну з панами та капіталістами, а за незалежну трудову республіку, в якій пануватимуть українські працюючі маси".

"Героями ніхто не народжується, але героями лише помирають, - наголосив народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Юрій Михальчишин. – Тільки після того, як під Крутами було пролито святу крові української молоді, справа української незалежності набула реальних обрисів... Кров, пролита заради свободи, не засохне ніколи... Нашу справу захищають готові на все й готові до самопожертви покоління молодих українських героїв. Так було тоді, так є і зараз".

На завершення учасники акції виконали державний гімн України.

Зараз ви читаєте новину «У Львові на марші Героїв Крут вигукували лівацькі гасла й вимагали зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

496

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути