Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2012 07:15

Збільшився попит на "кавалєрки" із спільним туалетом на балконі

Ціни на житлову нерухомість у Львові не змінюються від 2008 року. Найбільшим попитом користуються однокімнатні квартири, розповідає директор бюро нерухомості "Маклер" Еліна Сеннікова, 43 роки.

Хто купує однокімнатки?

— Найчастіше заробітчани, щоб здавати в оренду. Шукають квартири площею до 35 метрів із недорогим ремонтом. Через місяць після купівлі заселяють квартирантів. Також звертаються іноземці, які надовго приїхали у Львів по роботі й не хочуть витрачати гроші на готелі. Вони також хочуть, щоб житло було з ремонтом і навіть умебльоване. Рідше купують молоді сімейні пари без дітей. Їм підходить звичайна "коробка", ремонт роблять самі.

Наскільки відрізняються ціни у різних районах Львова?

— Від 900 доларів за квадратний метр на околицях до понад 2 тисяч у центрі міста залежно від класу будинку. Якщо у квартирі зроблений євроремонт, до вартості додають 500 доларів за метр. Але завжди потрібно торгуватися. Скидають від 5 до 20 процентів від заявленої ціни.

У будинках якого класу найкраще жити?

— Дуже цінуються польські люкси. У центрі всього кілька таких будинків. Там правильне планування, стелі заввишки більш як 3 метри. Кухні можуть мати площу до 12 "квадратів". Недолік — тонкі цегляні стіни. У новобудовах сучасне планування, є квартири з кухнями-студіо. Не треба витрачатися на нові вікна і двері, міняти сантехніку. В австрійських будинках однокімнаток не планували. Вони з'явилися, коли за радянських часів великі помешкання ділили на кілька. Звідси і недоліки — нестандартне планування, вхід може бути з балкона та через кухню, один санвузол на кілька квартир. Але ці будинки — найкращі, бо мають товсті стіни, під'їзди з ліпниною, мармуром. У "хрущовках" кухні по 5-7 метрів, спільні туалет і ванна. Панельні будинки холодні, не мають горища, у них тонкі стіни. Але вони дешеві.

В яких районах найбільш розвинена інфраструктура?

— На Сихові і в районі вулиці Чорновола — це ближній центр. За останні роки там відкрили нові школи, дитсадки. Прекрасно добиратися громадським транспортом. Є супермаркети, лікарні, кінотеатри. У центрі добре жити туристам і багатіям.

Які помешкання продають найшвидше?

— Якщо власник ставить ціну до 35 тисяч доларів, квартира продасться за два-три місяці. Є й такі, що виставлені на продаж кілька років. За однокімнатну біля Оперного театру просять майже 85 тисяч доларів. Господарі дорого її купили, зробили шикарний ремонт. А от продати не можуть два роки. Недавно поселили квартирантів. Також покупців не цікавить житло на останніх поверхах панельок або на куті — тут завжди буде холодно і сиро. Збільшився попит на "кавалєрки" зі спільним туалетом на балконі. Зараз не є проблемою провести каналізацію у квартиру.

Зараз ви читаєте новину «Збільшився попит на "кавалєрки" із спільним туалетом на балконі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути