Ексклюзиви
середа, 25 червня 2008 07:14

Завод переробляє курячий послід

Поблизу села Хмельницьке Горохівського району на Волині відкрито завод органічних добрив. Сировиною для унікального в Україні підприємства став курячий послід із сусідніх птахофабрик.

200 працівників робитиме екологічно чисте біологічно активне органічне добриво "БіоПроФерм". Виробничі потужності розраховані на випуск 20 тис. т продукції на рік. Окрім органічних складників, добриво містить азот, фосфор, калій, кальцій і низку мікроелементів. Підприємство виготовило першу партію продукції і випробувало на місцевих полях. Курячий послід збиратимуть із навколишніх ферм фірми "Курчак".

У сусідньому місті Нововолинськ заклали ще одне підприємство. Там перероблятимуть гірничу породу з місцевої вугільної шахти. Виготовлятимуть облицювальну плитку, що імітує цеглу.

— Гірничу породу перемелюватимуть і добавлятимуть до глини. Тут є її великі поклади, — говорить директор шахти "Нововолинська" Іван Костик, 47 років.

Зразки тутешньої сировини досліджують італійські експерти. Якщо глина придатна для виготовлення плитки, іноземці вкладуть у проект $25 млн.

Нове підприємство планує звести в Камінь-Каширському районі німецька компанія "Кромберг енд Шуберт Україна", що спеціалізується на виготовленні бортових електрокабельних мереж для автомобілів "мерседес", БМВ і "ауді". Завод стане допоміжним для підприємства поблизу Луцька. На ньому нині працюють 2,5 тис. лучан, із конвеєра сходить 1,5 тис. комплектуючих на добу.

Зараз ви читаєте новину «Завод переробляє курячий послід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути