четвер, 26 квітня 2007 07:11

За аварію автобуса покарали двох інспекторів руху

Завершилося службове розслідування аварії шкільного автобуса біля села Старий Чорторийськ Маневицького району Волинської області. Із посад звільнили заступника начальника обласної ДАІ 52-річного Юрія Панасюка та державтоінспектора Ковельського міжрайонного відділення ДАІ Юрія Шкабуру, 47 років.

Слідчі з"ясували, що шкільний автобус не пройшов планового технічного огляду. Машини, які перевозять дітей, двічі на рік перевіряють експерти ДАІ. Припустився помилки державтоінспектор Ковельського відділення ДАІ, який дозволив керувати автобусом недосвідченому водієві, 55-річному Петрові Пилипчуку. Чоловік працював завідувачем сільського клубу і лише зрідка сідав за кермо автобуса.

— Винуватець аварії за водійським посвідченням має право керувати автобусом. Але інспектор повинен був усунути його від водіння через незначний водійський стаж, — каже заввіділом обласного ДАІ Віктор Главічка.

Керівництво обласного управління МВС покарало дисциплінарним стягненням трьох працівників дорожньо-патрульної служби за відсутність супроводу шкільного автобуса. Вони не відреагували на відповідний лист-прохання освітян. Водночас у Луцьку родичі потерпілих дітей зустрілися з головою Волинської облдержадміністрації Володимиром Бондарем. Батьки просили губернатора не звільняти з посад директора Цмінівської сільської школи та начальника Маневицького райвідділу освіти.

21 квітня на перехресті біля села Старий Чорторийськ шкільний автобус ГАЗ-53 "кубань" із 11 старшокласниками зіткнувся з легковиком "Ауді-А6". Загинули водій іномарки, прикордонник 28-річний Юрій Годунко та одинадцятикласниця Цмінівської сільської школи Тетяна Якубишина, 16 років. Водій автобуса та двоє школярок із тяжкими травмами потрапили до Маневицької райлікарні.

Зараз ви читаєте новину «За аварію автобуса покарали двох інспекторів руху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути