понеділок, 12 грудня 2011 05:00

Вигідно будувати п'ятиповерхівки

— Поза Львовом будівництво обходиться дешевше, бо земля не така дорога, — каже головний архітектор львівської будівельної компанії "Комфортбуд" Віталій Козлов, 33 роки.

— Тому в селах, селищах, невеликих містах є можливість будувати житло на чотири-п'ять поверхів. Це швидше та значно дешевше за хмарочоси. Матеріалів на будівництво йде менше. У них легший каркас, перекриття. У малоповерхових будинках не треба ліфтів, а це ще додає 5–6 відсотків економії. Так само не потрібен сміттєпровід. Жити в 4–5-поверхівках комфортніше. Там легше підтримувати порядок і чистоту, прилегла територія не заставлена автівками. До того ж ця ділянка переважно простора, є можливість облаштувати автостоянки, дитячі майданчики. У Львові ж гострий дефіцит вільних площ, на яких можна розбудовуватися. Купивши дорого клапоть землі, забудовник намагається звести чим побільше поверхів. Щоб мати більшу можливість відбити ціну.

У новобудовах середня площа однокімнатної квартири 46,7 кв. м, двокімнатної — 68,7, 3-кімнатної — 84. Висота від підлоги до стелі — 2,7 м.

— Площі квартир в обласному центрі й за його межами не відрізняються, — каже Віталій Козлов. — Планування однаково може бути вільним. Усе залежить від того, що хоче замовник. Згодом можна знести стіни, окрім капітальних, і перепланувати приміщення на власний розсуд.

Зараз ви читаєте новину «Вигідно будувати п'ятиповерхівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути