четвер, 04 грудня 2008 19:47

Валентина Семенюк радить робітникам ЛАЗу судитися

— Пропоную, аби працівники заводу йшли до суду проти інвесторів за невиплату зарплати. Якщо півтори тисячі працівників подадуть до суду, то Чуркіни знайдуть гроші, аби розрахуватися, — заявила голова Фонду держмайна України Валентина Семенюк у Львові 28 листопада.

Товариство "Львівський автомобільний завод" — один із найбільших боржників  області. Його працівники не отримують зарплатню із квітня. Загальний борг — понад 7 млн грн.

Голова бюджетної комісії Львівської обласної ради Степан Давидяк каже, фінансова проблема ЛАЗу не пов"язана з економічною кризою в Україні.

— Підприємство системно йшло до банкрутства, — додає він.

2001 року власниками заводу стали російські бізнесмени брати Ігор і Олег Чуркіни. Робітники запевняють, що відтоді підприємство почало занепадати.

Валентина Семенюк нагадала приклад, коли Чорноморський суднобудівний завод за таких же проблем було відвойовано у братів Чуркіних.

— Тоді в суд ішла облдержадміністрація, облрада, міська рада, Фонд державного майна та профспілки. У суді стояли п"ять відеокамер, я особисто там була. У такому випадку суддя не може прийняти неправомірне рішення, — наголосила вона.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Семенюк радить робітникам ЛАЗу судитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути