пʼятниця, 14 грудня 2007 07:09

У військовій частині прижився дикий кабан

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  У Львові рядовий військової частини внутрішніх військ №3002 Микола Трубилко показує потомство дикого кабана Діка
У Львові рядовий військової частини внутрішніх військ №3002 Микола Трубилко показує потомство дикого кабана Діка

У листопаді дикий кабан Дік, який живе в господарстві військової частини внутрішніх військ N3002 у Львові, став батьком дев"ятьох маленьких гібридних поросят. Самця схрестили з двома домашніми свиноматками.

— У нього своя історія, — розповідає 31-річний майор Вадим Голуб із Західного управління командування Внутрішніми військами. — Минулого року наші солдати на полігоні в селі Раковець Пустомитівського району Львівської області знайшли маленького дикого кабанчика. Він лежав у лісі і трясся від холоду. Хлопці загорнули його у бушлат і привезли в частину.

Назвали свого улюбленця Діком. Кабанчику змайстрували вольєр площею 40 кв. м. у господарській частині, зробили бігову доріжку. Спочатку годували з пляшечки коров"ячим молоком. Згодом почав їсти хліб, сіно, комбікорм.

Дік підріс, шкіра на ньому аж виблискує. Цього року кабана схрестили з двома удомашненими свиноматками. Місяць тому в один день у військовій частині з"явився приплід — дев"ять маленьких поросят.

— Одна свиноматка народила п"ятьох, — каже рядовий військової частини N3002 18-річний Микола Трубилко. Солдат уже півроку доглядає Діка, а тепер і приплід. — Другій було важко розродитися, привела чотирьох поросяток і здохла. Ми їх до живої свині в кучу запустили. Гріла і годувала як своїх.

Нещодавно маленьких гібридів свині і кабана переселили в окремий вольєр. За зовнішним виглядом вони відрізняються від звичайних поросят. У них на світло-коричневих спинах видно темні смуги. Мають коротку шерсть і довгі рильця.

— Порівняно з іншими поросятами значно активніші, у них кращий імунітет, — веде далі Голуб. — Тому на наступні роки ми й надалі проводитимемо такі схрещення. Гібриди ліпше ростуть.

Поросят годують двічі на день. Зранку вони з"їдають два відра комбікорму, ввечері — одне. Час від часу солдати кидають їм моркву.

— Дуже люблять, — каже Трубилко. — Та й від яблук не відмовляються. А нещодавно одна фірма йогуртів привезла. Поросята з великим апетитом смакували.

Керівництво військової частини поки що не вирішило, що далі робитиме з приплодом кабана.

— Коли підростуть, тоді й вирішимо, — пояснює Голуб.

Зараз ви читаєте новину «У військовій частині прижився дикий кабан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути