пʼятниця, 22 серпня 2008 07:12

На Монастирищину звозять збіжжя

222 т насіння зернових та зернобобових культур, продовольчого й фуражного зерна роздадуть жителям потерпілих від повені сіл Монастириського району Тернопільщини. Про це із сільгосппідприємствами краю домовилася Тернопільська облдержадміністрація.

— У сільські ради надійшло 166 тонн збіжжя. Вантажівки приїжджають щодня, навіть у вихідні. Усе привозять за власний кошт. Хіба як водії не знають дороги, то дзвонять до нас. Тоді хтось із працівників сідає у кабіну і показує, куди їхати, — розповідає Володимир Синюк, 58 років, заступник начальника управління агропромислового розвитку Монастириської райдержадміністрації. — Уже 74 відсотки від виділеного отримали.

Комісії в селах Коропець, Вістря, Горигляди та Устя-Зелене складають списки постраждалих та обліковують зерно. Видають по 2 ц на людину.

— Зерно привозять у мішках. Спочатку думали, треба буде організувати розвезення його по домівках. Але люди приїжджають підводами й самі забирають. Ніяких ексцесів не було, — продовжує Володимир Степанович. — Обіцяють, що "Бучачагрохлібпродукт" привезе по центнеру борошна на кожен двір. Так що матимуть селяни і збіжжя, і муку.

Зараз ви читаєте новину «На Монастирищину звозять збіжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути