субота, 23 серпня 2008 07:13

Учням покажуть фільм про лудоманів

Тернопільську молодь хочуть відучити від гральних автоматів за допомогою документальної стрічки. Волонтерів, які б розповіли перед камерою про свою залежність від азартних ігор, шукає громадська організація "Відповідь".

— Хочемо зняти цикл передач для місцевого телебачення. Опісля розтиражуємо отриманий матеріал на дисках і будемо безкоштовно показувати в школах області. Уже маємо думки лікарів, психологів і священиків. А люди, які потерпіли від лудоманії, тобто залежні від ігрових автоматів, поки не зголошуються, — каже автор ідеї Надія Гербіш, 20 років. — Але тільки такі приклади будуть дієвими та змусять замислитися інших.

Зйомки планують закінчити до кінця серпня.

— Ми давали запит у прокуратуру міста, скільки дітей проводять час за іграми в салонах. Відповідь шокувала: таких фактів не виявлено. Але я сама ходила по цих закладах. Там повно неповнолітніх. Вони сидять біля автоматів із ранку й до вечора без жодних заборон, — продовжує Гербіш. — У Тернополі понад 200 подібних точок. У кожній із них до 10 автоматів!

Охочі поділитися своїм досвідом гри на автоматах можуть телефонувати за номерами 8 (0352) 420 40 68 або 8 (096) 657 28 79.

Зараз ви читаєте новину «Учням покажуть фільм про лудоманів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути