Ексклюзиви
четвер, 16 квітня 2009 17:23

У Львові закривають молокозавод

Один із найбільших молокозаводів у Львові — на вул. Руднинській — закривається. Він входить до західної молочної корпорації з центром у Луцьку, відомої під маркою "Комо".

— Чутки про закриття з"явилися ще в лютому, — розповідає вантажник заводу Володимир. — А цього тижня дали офіційно підписати папір, що мене попереджено про звільнення. Без роботи лишуся вже 10 травня.

Офіційної інформації про ліквідацію підприємства немає. Про його закриття не знають і в обласному відділі харчопереробної промисловості. Завод офіційно звітує про відсутність боргів із зарплати й нарощення виробництва. У центрі зайнятості теж невідомо про скорочення працівників.

Директор заводу уникає спілкуватися з пресою. У Луцьку в адміністрації корпорації кидають слухавку.

Без роботи залишаться близько 300 людей. Завод виготовляє молочну продукцію під торговими марками "Молочна родина" і "Гурманіка".

— Торік ми за ніч розливали 10–13 тонн молока, — продовжує Володимир. — І то наші робітники нарікали, що велика нагрузка, не справляються. В лютому обороти зросли втричі. Тепер за зміну, буває, розливаємо 35 тонн. Тобто підприємство рентабельне, дохід є. А чого закривається — не знати. Ми думаємо, нема грошей на реконструкцію. У нас усе застаріле. До 17 квітня вже обіцяли вивезти частину техніки. Нині демонтували першу лінію. Залишать тільки холодильні установки.

На молокозаводі подейкують, що обладнання вивезуть до Луцька. А на Левандівці залишиться перевалочна база.

Зарплату на підприємстві виплачували вчасно. Середня — 1200 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Львові закривають молокозавод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути