вівторок, 30 січня 2007 18:29

Сашко Корнієнко жонглює пляшками "Мартіні"

Автор: фото: Богдан ГОНЧАРУК
  Лучанин Олександр Корнієнко підкинув з-за спини пляшку горілки та ловить її перед собою лівою рукою
Лучанин Олександр Корнієнко підкинув з-за спини пляшку горілки та ловить її перед собою лівою рукою

Луцький бармен Олександр Корнієнко, 30 років, підкидає лівою рукою в повітря шейкер із льодом та соком і ловить його правою за спиною. У барі в центрі Луцька стихають розмови — відвідувачі дивуються вправності чоловіка.

— О, диви, це той самий бармен! — шепочуться дві студентки за столиком біля дверей.

Сашко наливає коктейль у високу склянку.

— Це зараз мені здається, що підкинути повну пляшку чи шейкер — дурниця, — розповідає Корнієнко. — Головне — не підкинути й зловити, а правильно змішати компоненти коктейлю. Жонглювання — то тільки картинка для очей. Чи багато перетрощив добра? — запитує сам у себе. — Не падає в того, хто не підкидає! — сміється.

У 17 років Сашко з другом їздили працювати на виноградники до Одеської області. На залізничному пероні хлопців обікрали — видурили магнітофон "Піонер" і гроші.

— Нам тоді один чоловік сказав, що в міліцію звертатися даремно. Запросив попрацювати в ресторані "Рішельє", де він займав посаду адміністратора. Ми там із півроку трудилися, спочатку допомагали на кухні, потім  офіціантами. Адміністратор учив: "Уяви, що ти тут живеш, що це твій дім. До тебе приходять друзі. Зроби так, щоби їм сподобалося в гостях". А часи такі були, що круті дяді часто веселилися — запускали в барменів і офіціантів пляшками. Оце на згадку ношу, — показує шрам під оком.

За столиком коло стійки сидить дружина Сашка Вікторія, 25 років. Чоловік підкидає літрову пляшку "Мартіні".

— Не можу на це спокійно дивитися, — Вікторія закриває очі. — Удома теж усе літає. Підкинув кришку від каструлі — люстру розбив. Доцю вчить ножем і виделкою користуватися. Я питаю — куди, їй же тільки шість років!

Олександра Корнієнка цінують у барі не стільки за шоу, скільки за вміння майстерно змішувати коктейлі. У центрі барменів "Планета Z" він чи не найкраще опанував міксологію — мистецтво поєднувати інгредієнти, й флайринг — володіння барними предметами.

— Смак народжується у голові, — ділиться досвідом Сашко. — За самими складниками можу визначити, який коктейль вийде. Готую з десяток алкогольних напоїв "на око", не відміряючи спеціально компонентів. Сам придумав понад 50 коктейлів — це тільки ті, що стали популярними в барі. Найвдалішим уважаю "Марті Айс". Для нього треба 25 мілілітрів амаретто, 50 мілілітрів холодної кави, 75 — молока, кульку морозива. Усе збити в блендері. У склянці шоколадним топінгом намалювати "серпантин", влити до неї коктейль, додати льоду. Напій має смак мигдалево-шоколадно-кавовий. Я його назвав на честь зебри з мультфільму "Мадагаскар".

Зараз ви читаєте новину «Сашко Корнієнко жонглює пляшками "Мартіні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути