вівторок, 05 червня 2007 07:01

Ректором "Політехніки" стане Юрій Бобало

Інавгурація нового ректора Національного університету "Львівська політехніка" 61-річного Юрія Бобала відбудеться 5 червня в актовому залі першого корпусу. Церемонію планували на минулий четвер.

— Зателефонував міністр освіти Станіслав Ніколаєнко, — пояснює Юрій Бобало. — Попросив перенести церемонію через своє закордонне відрядження у ці дні. Оскільки він прилетить літаком, інавгурація розпочнеться на дві години раніше, о 14-й.

Процедура буде класичною. Ректорська мантія вже висить у кабінеті Бобала.

Юрій Бобало закінчив Львівську політехніку в 1973 році. В 1985-му захистив у Москві дисертацію "Радіотехнічні та телевізійні системи". Довго працював на посадах заступника проректора та проректора з наукової роботи. Новий ректор обіцяє боротися з хабарництвом в університеті:

— Варто звернути увагу на те, що робиться навколо нашого навчального закладу. Люди, які не мають жодного стосунку до "Політехніки", збирають з абітурієнтів гроші й обіцяють посприяти при вступі. Відсотків шістдесят із них поступають своїми силами. Решті просто повертають гроші. Такий собі прибуток без затрат зусиль і часу.

Національний університет "Львівська політехніка" заснований 1844 року як Технічна академія. У шістнадцятьох інститутах закладу навчаються близько 30 тис. студентів, слухачів і курсантів.

Попередник Юрія Бобала Юрій Рудавський помер від інфаркту 21 лютого у віці 59 років.

Зараз ви читаєте новину «Ректором "Політехніки" стане Юрій Бобало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути