вівторок, 22 травня 2007 07:02

П"ятнадцять тонн сала утилізували під наглядом генерала

Автор: фото: ЦГЗ УМВС у Львівській області
  Генерал-майор міліції Михайло Цимбалюк (праворуч) із колегою спостерігають за розвантаженням конфіскованого м’яса на подвір’ї Жовківського заводу утилізації продуктів на Львівщині
Генерал-майор міліції Михайло Цимбалюк (праворуч) із колегою спостерігають за розвантаженням конфіскованого м’яса на подвір’ї Жовківського заводу утилізації продуктів на Львівщині

Протягом місяця працівники служби боротьби з економічними злочинами та ДАІ Львівщини вилучили 15 т контрабандного м"яса та сала. Уся продукція була неякісною, тому її відправили на утилізацію. Таке м"ясо та сало переробляють на м"ясо-кісткове борошно на єдиному в області ветсанзаводі поблизу міста Жовква.

Сморід від випарів виробництва чути за кілька кілометрів. Працівники підприємства кажуть, що звикли до неприємного запаху. Чоловіки в гумових рукавицях та чоботах до колін вантажать поліетиленові пакети з салом у тачки та відвозять до підйомника в цеху. Далі сало кладуть у спеціальний котел, де переробляють на кісткове борошно. Правоохоронці з начальником обласного управління міліції генералом Михайлом Цимбалюком, 42 роки, приїхали на підприємство стежити за спаленням конфіскованої продукції. У цех Цимбалюк піднявся лише на кілька секунд. Через різкий запах одразу повернувся на подвір"я.

— Там неможливо стояти, — ділиться враженнями генерал.

Від початку року на території Львівщини правоохоронці вилучили понад 150 т контрабандної м"ясної продукції.

— Здебільшого вона неякісна. Таке наші виробники м"ясних продуктів використовують як домішки, — розповідає генерал. — М"ясо та сало везуть до нас із Польщі невеликими партіями, по 300–400 кілограмів.

Окрім конфіскованого м"яса та відходів м"ясопереробних підприємств, на заводі спалюють трупи свійських тварин, бродячих котів і собак. М"ясо-кісткове борошно закуповують сільські господарства. Одна тонна борошна коштує 500 гривень.

— Протягом 4–5 годин сировина перебуває в спеціальному котлі при температурі +130°С. Із п"яти кілограмів виходить кілограм борошна, — розповідає ветеринарний лікар заводу Юрій Базилевич, 71 рік. — Кісткове борошно — це гарна добавка для підгодовування птиці та свиней.

Завод із виробництва м"ясо-кісткового борошна відкрили 1988 року. Сьогодні тут працюють 30 осіб. Заробітна плата в них 700–800 гривень.

— Незабаром розпочнемо реконструкцію заводу, вже є розпорядження Кабміну про виділення чотирьох мільйонів гривень, — розповідає директор підприємства Михайло Клим, 45 років. — Потужність підприємства зросте у 1,5 разу, поліпшаться умови праці.

Міліціонери готують до утилізації наступну партію конфіскованих м"ясопродуктів — 50 тонн.

Зараз ви читаєте новину «П"ятнадцять тонн сала утилізували під наглядом генерала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути