субота, 15 грудня 2007 07:06

Помер президент корпорації "Ватра"

12 грудня на 73-му році життя помер президент корпорації "Ватра" тернополянин Роман Юліанович Яремчук.

Із 1977 року підприємець був незмінним керівником тернопільської "Ватри", одного з найвідоміших українських світлотехнічних підприємств. "Ватра" ще в колишньому Союзі виграла важливий тендер на освітлення XXII Олімпійських ігор у Москві, згодом — космодрому "Байконур", 1996 року — палацу культури "Україна", спортивних споруд у Будапешті, Єревані.

Роман Яремчук народився 1935 року в селі Байківці Тернопільського району. Закінчив Львівський політехнічний інститут. Починав працювати в тернопільському заводі "Електроарматура".

— Він об"їздив багато країн світу і все передове, прогресивне намагався впровадити на "Ватрі", — розповідає тернополянин Ярослав Гулько, з яким вони вчилися в одній школі.

— Роман Юліанович в останні роки хотів видати книжку "Уроки менеджменту", — каже колишній працівник "Ватри" Богдан Новосядлий, 51 рік. — Разом із тим він дуже любив класичну музику, образотворче мистецтво. Мав щастя слухати твори світової музичної класики в найкращих театрах світу. А за життєве кредо обрав собі вислів Григорія Сковороди: "Занадто пізно жити завтра".

У сім"ї Яремчуків залишилися дружина Елеонора, син Юрій і дві онуки.

Зараз ви читаєте новину «Помер президент корпорації "Ватра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути