середа, 10 жовтня 2007 07:04

Поляки заблукали на Чорногірському хребті

Через негоду пополудні 6 жовтня 27-річна Кася Збіґнєв і 41-річний Малґож Кашуба з села Домброва-Ґурнича Шльонського воєводства Польщі збилися з маршруту в Карпатах.

Три тижні відпустки поляки провели в туристичній садибі поблизу села Дземброня Верховинського району Івано-Франківської області. За чотири дні до закінчення відпочинку чоловік і жінка рушили на Чорногірський хребет.

— Вони добре знали маршрут, бо не перший раз ішли ним, — розповідає 44-річний Олег Ковтун, командир Івано-Франківського гірського пошуково-рятувального загону. — Збилися з дороги через сильний туман і рясний дощ. Іноземці зайшли, як кажуть гуцули, в жерпи — густий сосновий ліс.

З мобільного туристи зателефонували родичам у Польщу.

— Про блукальців нас повідомили польські альпіністи, — каже Олег Ковтун. — Ми вирахували, що туристів треба шукати в районі гори Менчул. На пошуки пішли вп"ятьох. Знайшли їх того ж вечера. Кася Збіґнєв вивихнула праву ногу. Їй наклали тугу пов"язку та доставили до травмпункту.

Зараз ви читаєте новину «Поляки заблукали на Чорногірському хребті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути