понеділок, 21 травня 2007 07:03

Підліток із ножем накинувся на продавця мобілок

22-річна Ірина Рудик отримала кілька ножових поранень у магазині мобільних телефонів "МобіМарк" на вул. Бандери в райцентрі Чортків на Тернопільщині. 14-річний Олександр Бабицький із села Улашківці хотів викрасти кілька телефонів.

Три дні Ірина пролежала в реанімації. Нині вона у травматологічному відділені Чортківської райлікарні.

— У дівчини струс головного мозку, закрита черепно-мозкова травма, — каже 28-річний травматолог Євген Швець. — Чекаємо на консультацію нейрохірурга, щоб уточнити діагноз і визначитися з подальшим лікуванням.

— Я добре його запам"ятала, бо напередодні він цікавився телефонами, — поволі розповідає Ірина. — У магазині саме нікого не було. Хлопець попросив показати телефони. Щоб відкрити вітрину, я повернулася спиною. Спершу він ударив мене по шиї, а потім по голові. Я закричала. Чоловіки, які продають на базарі, зловили його. Я знаю одного — це Іван Німець. Він викликав "швидку" й міліцію.

Продавець фарби на вулиці Ринок 48-річний Василь Дідюк став свідком нападу.

— Я саме йшов до буса, хотів розміняти гроші, — розповідає Василь. — Той хлопець вийшов із магазину з чорним пакетом. За ним вискочила дівчина й почала кричати. Якийсь перехожий зловив хлопця. А тут, за рогом, — показує на ратушу, — стояли міліціонери, розмовляли з таксистами. Вони затримали його.

— Олександр Бабицький учинив розбій із метою викрасти кілька телефонів, — каже слідчий Чортківського райвідділу міліції 22-річний Петро Пелікан. — Його батьки розлучені. Де тато — невідомо.

— Хлопець живе з дідом і бабою, — додає про 58-річний Петро Маньовський, який часто буває в Улашківцях у дружининих родичів. — Мама на заробітках, а батько був у тюрмі. Кажуть, він там і помер. Сашко і їсти варить, і город сапає.

За кілька днів магазин тимчасово закрили через ремонт, а Ірину Рудик оформили на біржу праці. Дівчина не отримає компенсації з фонду страхування від нещасних випадків на виробництві.

Жителі Чорткова розповідають, що це вже п"ятий напад на магазин. Раніше двічі розбирали вночі стіні й двічі вривалися вдень.

Зараз ви читаєте новину «Підліток із ножем накинувся на продавця мобілок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути