четвер, 21 червня 2007 07:05

Під церквою облаштують світлицю

Монахи дрогобицього монастиря василіан у Львівській області розкопують підвали під церквою святих Петра і Павла. У них планують розмістити світлицю для паломників, священиків і мирян.

— Уже чотири місяці копаємо, — розповідає 33-річний ігумен о. Яків Яремчук. — Шість робітників працюють постійно, крім неділі та свят. Щодня вивозимо цілу вантажівку глини. Уже зробили три кімнати, укріпили стіни залізними балками. Поглибили арку, розмурували нішу. Зараз розкопуємо під святилищем.

У світлиці вміщатиметься понад 100 осіб.

— У храм ходять 600 дрогобицьких родин, приїжджають паломники зі Львова та Івано-Франківська. Місця для прийому дуже мало, — продовжує отець Яків. — Тому на свята організовуватимемо зустрічі в новій трапезній. Подаватимемо чай, каву, перші й другі страви. Ще не знаємо, чи буде це платно. Приміщення старе, з 1828 року. Колись там була дерев"яна церква, знайшли уламки дерев"яних підпор. Зараз фотографуємо — видамо листівки.

Усі роботи монахи роблять самі. До міських архітекторів не зверталися. У стінах хочуть вибити два вікна, на стелі почеплять світильники. Торік повністю облаштували подвір"я церкви, поставили 12 лавок, сім ліхтарів, зробили гранітний фонтан.

Зараз ви читаєте новину «Під церквою облаштують світлицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути