четвер, 16 жовтня 2008 16:50

Озон швидко загоює рани

58-річний львів"янин Олександр Рикун потерпав від гнійних виразок на ногах. Чоловік хворіє на цукровий діабет ІІ типу, на тілі стали відкриватися рани.

— Лікарі нічого не могли зробити, підозрювали рак шкіри, скерували в онкодиспансер, — каже Олександр. — Та перед походом туди я вирішив спробувати озонотерапію. Раніше ми водили внука на озонові процедури. Восени у дитини на повіці з"являвся гнійник, у народі називають ячменем. Після двох-трьох процедур він зник.

У медичному центрі "Озон" чоловіку вводили газ у спеціальному розчині у вену та робили озонові ін"єкції у шкіру. На п"ятий день виразки загоїлися.

— Олександру ми одягали на ноги бахіли, у які подавали озон, — розповідає озонотерапевт центру Маргарита Сущенко. — Це сприяє швидкому загоюванню ран, бо озон — стерильний газ. За допомогою такого пристосування лікуємо озоном опіки, поранення та виразку. Олександру, задля більшого ефекту, ще й вводили озон шприцом у відповідні точки на тілі та капали спеціальний розчин у вену. Це поліпшує мікроциркуляцію крові та живить тканини.

Лікар додає, що озонові ін"єкції славляться косметичним ефектом. За допомогою газу жінки позбуваються целюліту та розтяжок на шкірі після вагітності.

— Ми попереджаємо, що процедури болючі, доведеться  потерпіти, — каже лікар. — Це ж газ, він повинен десь дітися, але через 20–30 секунд озон забезпечує знеболюючий ефект.

Сеанси озонотерапії призначають індивідуально кожному пацієнтові, від двох-трьох процедур до 15. Озонотерапію не роблять при кровотечах, тромбоцитопенії, нестачі тромбоцитів у крові та алкоголізмі. Одна процедура в центрі коштує 50 грн.

Зараз ви читаєте новину «Озон швидко загоює рани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути