Ексклюзиви
пʼятниця, 20 червня 2008 07:12

Олег Крупей три роки боровся з хворобою

У перший день літа на 48-му році обірвалося життя музиканта зі Львова Олега Крупея. Він був випускником консерваторії по класу ударних інструментів, грав у гуртах "Смерічка" й Олега Кульчицького, брав участь у джазових концертах.

— Потім були заробітки за кордоном — Польща, Німеччина, Англія, — розповідає дружина покійного, концертмейстер балетної групи Театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької Світлана Крупей. — 2005 року в Лондоні лікарі поставили Олегу діагноз — лейкемія. Далі було три роки боротьби з хворобою. З його уст за цей час не пролунало ані слова нарікань. Писав багато віршів, не думаючи про їх публікацію.

Поховали музиканта на Янівському цвинтарі у Львові.

— Похорон був багатолюдним, — каже дружина. — Допомогу в організації траурної церемонії надав Олегів однокурсник і колега Роман Недзельський. Він також пообіцяв, що профінансує його посмертну збірку. Співачка Наталка Самсонова зачитала вірш, у якому переказала свій душевний діалог з Олегом.

У музиканта залишилося двоє синів — Павло і Любомир.

Зараз ви читаєте новину «Олег Крупей три роки боровся з хворобою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути