вівторок, 22 квітня 2008 07:10

На ярмарку кілограм свинини продавали по 18 гривень

У суботу в Тернополі влаштували передвеликодню ярмарку. Продукти за гуртовими цінами продавали селяни області. Одночасно торгували в чотирьох мікрорайонах — на Майдані мистецтв у центрі міста, на Дружбі, Східному та Сонячному масивах.

— Із нашого Гусятинського району представлені 11 господарств. Асортимент: дев"ять свиней, бик, картопля, саджанці яблунь, ковбаса, крупи і риба, — хвалиться 47-річна Марія Музика із районного управління агропромислового розвитку. Розмовляємо з нею у центрі. — Ми вже п"ять років сюди приїжджаємо.

Зранку тернополяни обступили лотки з м"ясом. Свинина "на кості" по 30 грн/кг, яловичина — по 25.

— У нас яйця недорогі. Жовті по 25 копійок, а білі — по 40. Спеціально з Івано-Франківської птахофабрики "Авангард" привезли. Але люди не дуже купують. Усі хочуть м"яса, — говорить продавець Наталя Котляр, 31 рік.

Поблизу машини зі свинячим м"ясом по 24 грн виникає скандал. — Я тут за ребрами стояла. Підійшла моя черга. Продавці кажуть, що уже все розпродали. Я пішла по сир. За кілька хвилин повертаюся — знову продають. Чого вони людей дурять? — скаржиться 40-річна Руслана Тернопільська.

— Хотіли додому їхати. Але потім нам ще м"яса підвезли. То знову торгуємо, — відповідають продавці, із Дворіччя.

Біля іншого лотка пенсіонери просять розрубати чвертку свині.

— За півгодини уже півсвині забрали, — переконує 55-річний Петро Миськів із Гусятинської агрофірми "Нічлава". — І решту куплять. У нас же по 18 гривень за кіло. А на базарі — по 28.

Сім"я Гоців, не торгуючись, купує тут четвертину туші.

— Із півтисячі в гаманці гривня лишилася, — усміхається 20-річна Аня Гоц. — Ми спеціально за м"ясом прийшли. Взяли голову, шинку, а тепер ще й чвертку.

Більше як 30 людей у черзі по рибу. Товстолобів продавали по 10 грн/кг, коропів — 11.

— Три центнери живої риби привезли. Представляли Копичинецьку філію Тернопільського рибкомбінату, — збирається додому експедитор Люба Галак, 50 років. — На базарі короп на 6 гривень дорожчий.

Зараз ви читаєте новину «На ярмарку кілограм свинини продавали по 18 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути