У суботу в Тернополі влаштували передвеликодню ярмарку. Продукти за гуртовими цінами продавали селяни області. Одночасно торгували в чотирьох мікрорайонах — на Майдані мистецтв у центрі міста, на Дружбі, Східному та Сонячному масивах.
— Із нашого Гусятинського району представлені 11 господарств. Асортимент: дев"ять свиней, бик, картопля, саджанці яблунь, ковбаса, крупи і риба, — хвалиться 47-річна Марія Музика із районного управління агропромислового розвитку. Розмовляємо з нею у центрі. — Ми вже п"ять років сюди приїжджаємо.
Зранку тернополяни обступили лотки з м"ясом. Свинина "на кості" по 30 грн/кг, яловичина — по 25.
— У нас яйця недорогі. Жовті по 25 копійок, а білі — по 40. Спеціально з Івано-Франківської птахофабрики "Авангард" привезли. Але люди не дуже купують. Усі хочуть м"яса, — говорить продавець Наталя Котляр, 31 рік.
Поблизу машини зі свинячим м"ясом по 24 грн виникає скандал. — Я тут за ребрами стояла. Підійшла моя черга. Продавці кажуть, що уже все розпродали. Я пішла по сир. За кілька хвилин повертаюся — знову продають. Чого вони людей дурять? — скаржиться 40-річна Руслана Тернопільська.
— Хотіли додому їхати. Але потім нам ще м"яса підвезли. То знову торгуємо, — відповідають продавці, із Дворіччя.
Біля іншого лотка пенсіонери просять розрубати чвертку свині.
— За півгодини уже півсвині забрали, — переконує 55-річний Петро Миськів із Гусятинської агрофірми "Нічлава". — І решту куплять. У нас же по 18 гривень за кіло. А на базарі — по 28.
Сім"я Гоців, не торгуючись, купує тут четвертину туші.
— Із півтисячі в гаманці гривня лишилася, — усміхається 20-річна Аня Гоц. — Ми спеціально за м"ясом прийшли. Взяли голову, шинку, а тепер ще й чвертку.
Більше як 30 людей у черзі по рибу. Товстолобів продавали по 10 грн/кг, коропів — 11.
— Три центнери живої риби привезли. Представляли Копичинецьку філію Тернопільського рибкомбінату, — збирається додому експедитор Люба Галак, 50 років. — На базарі короп на 6 гривень дорожчий.
Коментарі