Ексклюзиви
пʼятниця, 27 квітня 2007 07:11

На Високий замок хочуть зробити ліфт

20-річні студенти п"ятого курсу Інституту архітектури Національного університету "Львівська політехніка" Василь Герасим"юк, Андрій Гнатюк та Віктор Лось запропонували встановити ліфт на Високому замку у Львові.

Хлопці пропонують обладнати підйомник у тунелі в підніжжі гори. Ліфт підніматиме туристів одразу на оглядовий майданчик.

— Високий замок дуже популярний серед городян і гостей міста, — каже Василь Герасим"юк. — Але літнім людям, тим, хто у візочках, дітям важко підніматися пішки.

Ідея студентів сподобалася Департаменту містобудування Львівської міськради. Головний архітектор Львова Юрій Криворучко, 51 рік, вручив хлопцям по тисячі гривень.

— Ідея оригінальна, але це лише перший етап роботи, — каже Юрій Криворучко. — Тепер треба підготували комплексний проект і втілювати.

У скільки обійдеться встановлення ліфта, фахівці ще не підраховували. У мерії сподіваються, що гроші на підйомник надійдуть від інвесторів.

Зараз ви читаєте новину «На Високий замок хочуть зробити ліфт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути