Ексклюзиви
четвер, 15 січня 2009 19:27

На місці майбутніх багатоповерхівок підняли кулі

Шість червоних куль діаметром 2 м підняли над Львовом у вівторок. Вони позначали місця, де заплановано будівництво багатоповерхових житлових, офісних і готельних комплексів.

З оглядового майданчика біля гори Високий Замок за кулями спостерігали працівники проектної організації "Арніка" та міського управління охорони історичного середовища.

— Таким чином хочемо розставити такі собі маркери, за якими потім визначимо висоту майбутніх споруд, — розповідає головний архітектор "Арніки" Володимир Следзь. — Хочемо побачити, чи не псуватимуть ці будівлі ландшафт Львова.

Найвищий будинок "Арніка" спроектувала на місці недіючого музею ПрикВО неподалік Стрийського парку.

— Його висота — 75 метрів, — каже Следзь. — Там буде готель. З оглядового майданчика куль майже не видно. Отже, будинок не вплине на вид Львова з Високого Замку.

У міськраді пропонували підняти кулі в десяти місцях.

— Деякі забудовники відмовилися, — каже голова управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко. — Наприклад, на вулиці Ставовій планують зводити житловий будинок. Імовірно, він закриє панораму центру міста з боку проспекту Чорновола. Проте будинок зводять за межами історичного ареалу, тому ми не можемо їм перешкодити.

Підйом кожної кулі обійшовся "Арніці" у 1350 грн.

Зараз ви читаєте новину «На місці майбутніх багатоповерхівок підняли кулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути