четвер, 07 червня 2007 07:02

Чоловіки в масках украли два новенькі КрАЗи

Автор: фото: Віталій Грабар
  Викрадений у ніч із суботи на неділю Краз-КТА вже повернули на подвір’я підприємства ”Арка-Сервіс” у селі Наварія Пустомитівського району Львівської області
Викрадений у ніч із суботи на неділю Краз-КТА вже повернули на подвір’я підприємства ”Арка-Сервіс” у селі Наварія Пустомитівського району Львівської області

Вантажний автомобіль КрАЗ-65055 і кран КрАЗ-КТА викрали з приватного підприємства "Арка-Сервіс" у селі Наварія Пустомитівського району біля Львова в ніч із суботи на неділю.

Підприємство "Арка-Сервіс" розташоване неподалік від в"їзду в Наварію зі сторони Львова. Територія обгороджена невисоким парканом. Із подвір"я виїжджає вантажівка — та сама, яку викрали кілька днів тому.

— Зловмисники проникли на територію через чорний хід, де стоїть бетономішалка, — розповідає сторож 55-річний Микола Кот. — Троє спортивних хлопців у чорних масках і білих рукавицях заскочили до сторожки. Сказали: "Мовчатимеш — будеш жити", повернули мене обличчям до стіни. Спершу хотіли зв"язувати, але я сказав, що маю задуху, попросив випити таблетки. Потім почув, як хтось із них скомандував у передавач: "Перший, можеш приступати до роботи". Із вулиці почувся гул мотора.

Бандити посадили сторожа у КрАЗ і повезли у бік райцентру.

— Висадили біля цвинтаря між Наварією і Пустомитами, — веде далі Микола Кот. — Посадили під деревом. Один із грабіжників залишився зі мною. Просиділи так до сьомої ранку. Тоді я попросився додому. Кажу, мати хвора лежить. Злодій пішов у бік траси, а мені велів через двадцять хвилин іти полем до хати.

Викрадачі доїхали на КРАЗах лише до сусіднього села Липники. Там їх спробували зупинити даїшники.

— Викрадені машини супроводжував автомобіль ВАЗ-21099, — розповідає Світлана Добровольська, керівник прес-центру обласної ДАІ. — Очевидно, зловмисники хотіли звернути на польову дорогу і доїхати до Івано-Франківської області. Побачивши інспекторів, водії вантажівок вискочили з машин і втекли. А водій ВАЗу взявся втікати на авто, проте не впорався з керуванням і з"їхав у кювет.

За кермом легковика сидів 35-річний львів"янин. Зараз він у Пустомитівському райвідділі міліції.

— Майже одразу після затримання до правоохоронців зверталася його дружина, — додає Ігор Крикавський. — Пропонувала 5 тисяч доларів за звільнення чоловіка.

— Менше місяця тому в нас уже був збройний напад, — каже заступник директора підприємства Ігор Крикавський, 47 років. — Так само люди в масках проникли на територію, зв"язали сторожа. Нічого не взяли й забралися геть. Очевидно, це була розвідка боєм.

КрАЗи для "Арки" закупили два тижні тому.

— Займаємося продажем будівельних матеріалів, надаємо транспортні послуги, — продовжує Крикавський. — Машини нові, 2006 і 2007 року випуску. Придбали їх у лізинг. Загальна вартість — майже мільйон гривень.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки в масках украли два новенькі КрАЗи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути