четвер, 26 серпня 2010 18:59

"Люди звертаються до лікарів, коли починають жовтіти"

За два останні тижні у районні лікарні Чернівецької області з підозрою на лептоспіроз потрапили 11 людей. Лептоспіроз — інфекційна хвороба. Перебігає із гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної та нервової систем, геморагічним синдромом.

— У нас область специфічна. Маємо коло 700 озер, тому рівень захворюваності на лептоспіроз завжди вищий, ніж в інших областях. Але цього року ситуація найскладніша, — каже 40-річна Ірина Ковалевська, завідувач відділу особливо небезпечних інфекцій Чернівецької обласної СЕС. — Хворобу могла спричинити липнева повінь. Вода стояла довго, а потім різко вдарила спека. Розвелися миші та щурі. А вони є найбільшими носіями лептоспірозу. Радимо людям не купатися в місцях, призначених для вилову риби чи напування худоби. При польових роботах обов"язково використовувати рукавички. Не пити воду з невідомих джерел. Мити овочі та фрукти. При підвищені температури до 38–39 градусів звертатися до медиків. Лептоспіроз нагадує грип. Люди звертаються до лікарів, коли починають жовтіти. Тоді — пізно. Минулого року смерті фіксували переважно після 10-денного самолікування.

Торік на Буковині на лептоспіроз захворіла 31 особа. Четверо людей померли.

Зараз ви читаєте новину «"Люди звертаються до лікарів, коли починають жовтіти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути