середа, 13 серпня 2008 07:11

Контрабандисти маскуються під фірми з Панами

На міжнародному пункті пропуску Ягодин Любомльського району на Волині працівники обласної податкової міліції із митниками затримали автопоїзд "вольво", який за підробленими документами вивозив із України до Польщі сім нових джипів.

Вантажівку з автопричепом зупинили на кордоні під час митного огляду. Водій надав інспекторам супровідні папери на китайські джипи, які експортує приватна фірма з Панами. Іномарки нібито призначені для країн Північної Америки. Хоча машини обладнані приладами для європейського споживача. За документами, вартість кожного авто не перевищувала ціни малолітражки.

— З"ясували, що власник товару приховав справжній пункт призначення і вартість автомобілів, щоб не сплачувати мито та акцизний збір, — каже прес-секретар Ягодинської митниці Світлана Федонюк, 33 роки.

Експерти оцінили сім джипів у майже 1,2 млн грн. Контрабандисти хотіли обдурити податківців і митників на 800 тис. грн акцизу, ПДВ і мита. Слідчі обласної податкової міліції порушили кримінальну справу. Автопоїзд замкнули на штрафмайданчику. Ймовірно, суд конфіскує автомобілі у власність держави.

Зараз ви читаєте новину «Контрабандисти маскуються під фірми з Панами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути