понеділок, 14 травня 2007 07:08

Канадці навчають інвалідів облаштовувати житло

Волинська асоціація дітей-інвалідів "Особлива дитина" за сприяння Канадського агентства міжнародного розвитку видала унікальний в Україні інформаційний посібник "Рекомендації з облаштування житла для маломобільних груп населення".

На 40 ілюстрованих сторінках подані найпростіші способи реконструкції та ремонту оселі, облаштування кімнат і санвузлів спеціальними пристоями. Дизайнери радять, які меблі краще купувати, де і як самостійно встановлювати пандуси, похилі з"їзди для візків. Окремий розділ присвячений молодим сім"ям інвалідів, які планують народити дітей. Є також інформація для неповностравних пенсіонерів із порадами щодо догляду за літніми. Автори нагадують інвалідам, яку вагу можна піднімати і переносити обмеженим у русі.

— Посібник допоможе перепланувати оселі з урахуванням інтересів здорових членів сімей. Книга розрахована і на городян, і на селян, бо містить проекти реконструкції приватних будинків, — каже упорядник брошури Алла Торунова, 37 років.

Посібник видали в луцькій приватній друкарні накладом 400 примірників. Більшість екземплярів надіслали до районних лікарень, міських поліклінік та реабілітаційних центрів Волині. Отримати книгу безплатно можна в обласній асоціації "Особлива дитина". До кінця року Центр муніципальних реформ Луцька планує перевидати посібник удвічі більшим тиражем.

Зараз ви читаєте новину «Канадці навчають інвалідів облаштовувати житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути