четвер, 23 серпня 2007 07:09

Зі 120 хворих 41 дитина стала на ноги

21 серпня у селі Залуччя-Долішнє Снятинського району Івано-Франківської області в будинку-інтернаті для дітей з вадами фізичного або розумового розвитку запрацював лікувальний басейн.

— Директором до цього будинку я прийшов три роки тому. Діти не ходили, не говорили. Смертність була дуже високою, — розповідає Василь Олексейчук, 53 роки. — Ми почали розробляти нові програми лікування. Залучили лікарів з області. Я тепер бачу результат.

Дітей до інтернату привозять у 3-річному віці з дитячих будинків усієї Західної України. Після розроблення нової методики лікування зі 120 хворих 41 дитина стала на ноги, 18 — цього року. Більш як 60 дітей говорять.

Лікування складається із трьох етапів. Спочатку дітей обстежують, встановлюють діагноз. Далі масажують і розробляють нерухомі ділянки тіла. Діти приймають розслаблюючі ванни, проводять лікувальні ігри. Завершальним етапом є іпотерапія. Для цього заклад закупив двох коней гуцульської породи, по $1 тис. кожен.

Дитина, пройшовши всі попередні етапи лікування, сідає на коня і катається до 15–20 хв. Василь Олексейчук переконаний, що тепло тварини лікує хворих дітей. У планах директора розгорнути підсобне господарство, де діти після досягнення повноліття могли б жити, заводити свої сім"ї і працювати.

Зараз ви читаєте новину «Зі 120 хворих 41 дитина стала на ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути