середа, 17 жовтня 2007 07:13

Художник Микола Керечанин захоплювався мотоциклами

В Ужгородській обласній клінічній лікарні від інфаркту на 69-му році життя помер відомий закарпатський художник Микола Керечанин.

— Микола ніколи не хворів, — каже його найкращий друг, 62-річний скульптор Василь Олашин-старший, — смерть була раптовою. Художник упав прямісінько в коридорі приймального відділення

До того як стати художником, Керечанин займався спортом. Дуже любив мотоцикли. У молодості був мотоциклістом. Став заслуженим суддею міжнародної категорії з мотоспорту.

У 80-х роках він жив у Дебрецені в Угорщині, працював в українському консульстві. Коли повернувся до Ужгорода, з двома закарпатськими митцями організували незалежну спілку художників — "КЕТ імені Кашшая".

— Він був реалістичним художником, — розповідає 50-річний митець Сергій Глущук. — Як ніхто інший, умів реалістично змалювати на полотні живу воду та водоспади.

Народився Микола Керечанин 7 червня 1939 року в багатодітній родині. 60-річна дружина Світлана, 40-річний син Дмитро та 35-річна донька Олена поховали його в родинному склепі на міському кладовищі "Кальварія".

Зараз ви читаєте новину «Художник Микола Керечанин захоплювався мотоциклами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути