середа, 07 листопада 2007 07:11

Франківський гуртожиток лишився безхозним

Три сотні мешканців 9-поверхівки по вулиці Сорохтея, 41 в Івано-Франківську по кілька місяців на рік не мають водо- і теплопостачання.

У будинку статус гуртожитку. Власника він не має — у липні 1997 року підприємство "Прикарпатагробуд" відмовилося від права власності на відомче житло. Тодішній мер Зіновій Шкутяк розпорядився передати багатоповерхівку в комунальну власність. Але місто не виконало припису.

— Ліфти не працюють, воду на сьомий поверх ношу відрами з колонки, щоб помитися і попрати речі, — бідкається Галина Калінчук, 35 років. — Гріємося калорифером, діти сплять у рейтузах і светрах.

Мешканці будинку на Сорохтея заборгували 291 тис. грн за теплопостачання та 27 тис. за воду. Комунальники періодично припиняють надавати послуги. Мешканці гуртожитку не знають, де сплачувати за них — житлово-комунальної контори об"єднання "Прикарпатагробуд" не існує.

Юристи радять мешканцям судитися з мерією. Заступник голови облдержадміністрації Богдан Борович вважає, що цей процес може тривати до чотирьох років.

Зараз ви читаєте новину «Франківський гуртожиток лишився безхозним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути