четвер, 05 травня 2011 19:08

"Дівчата без комплексів пішли. Чим ширша сідниця — тим коротша спідниця"

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Львів’янка Наталія Войтановська прикладає до себе найкоротшу джинсову спідницю на ринку Краківський у Львові. Довжина виробу — 22 сантиметри
Львів’янка Наталія Войтановська прикладає до себе найкоротшу джинсову спідницю на ринку Краківський у Львові. Довжина виробу — 22 сантиметри

— Перед святами брали все до колін. Певно, до церкви стидалися йти з голими дупами. Тепер, як ближче до тепла, тільки за коротким питають. Щоб не парило, — каже продавщиця Краківського базару у Львові 45-річна Марія Безнощак. Торгує джинсовим одягом. Серед різноманіття товару має короткі вузькі спідниці.

Краківський ринок найпопулярніший у Львові. Тут помірні ціни. Знайти можна все — від взуття до шапок. Тепер на манекенах легкі кофтини, шорти та спідниці.

— Мамо, мені треба коротеньку. Дівки таку мають, до школи ходять, а я штани та й штани, — каже висока й огрядна дівчина. На вигляд їй років 15. — Давай оцю джинсову бедровку візьмемо, — показує на коротку спідницю з широким червоним поясом.

— Та що ти то мацаєш, тобі вона навіть попу не прикриє. Весь целюліт на бедрах видно буде. Бачиш, у тебе фігура не підходяща, — відказує мати. — О, цю хіба бери. Вона трохи довша.

— Я що монашка, щоб нижче колін у спідниці ходити? Таке вже давно не модне. Давай, бедровку хоч поміряю.

— Жіночко, примірка грошей не коштує, нехай одіне, — каже Марія Безнощак.

Дівчина йде за ширму. Спідницю натягує кілька хвилин. Виходить до дзеркала. Роздивляється з кожного боку. Тягне за краї, по швах. Під товстий ремінь намагається втиснути складки живота.

— Мамо, влізла! А ти казала. Хіба погано? А як босоножки на каблуках узути, то стройніша буду. І колготки купимо стягуючі. Дивися, тут навіть живота не видно. Сховався. Якраз на мене. Беремо.

— Вам гарно. По фігурі ідеально лягло, — говорить продавщиця. — Візьміть дочці. Тут і ціна, майте на увазі, ще торішня. Уже з наступного тижня дорожче поставимо. Зараз за 125, за 120 віддам.

Покупець неохоче витягує гроші з гаманця.

— Дякую за покупку, най здорова носить, — усміхається торговка. — Та спідниця 26 сантиметрів по довжині має. Думала, ніхто не візьме. Бо в талії вона широка, а сюди коротка. Худенькій дівчинці було би не зле, але б спадала. Товстій — короткувата. Але наша молодьож розкута зараз пішла. Дівчата без комплексів, чим ширша сідниця — тим коротша спідниця має бути. Деколи сама дивуюся. Таке грубе, як кошик, а тисне на себе міні-юбку. Та зрештою, мені що з того? Клієнту подобається — продавцю плюс. Як їй так гарно, то най хоч роги причепить собі. Третій рік на базарі. Усякого тут надивишся. У мене ше спідниці порядні. А там, через два ряди в першій палатці, є ше коротші. Дівки на літо за такими, як бджоли на мед.

Через два ряди торгує 37-річна Віра Гомич. Речі в неї розкладені за розмірами. Ціни від 100 грн. Питаю, яка спідниця найкоротша.

— Ось ця, 22 сантиметри довжини. Коротшої на цілому базарі не найдете. Це доросла спідниця, не на дитину. Таких у мене три було. Розкупили, одна тільки лишилася. Як худенька дівчинка, просто лялька буде.

— Весь базар обшукала за такою, — прикладає до джинсів спідницю 16-річна Наталія Войтановська. — Але грошей маю менше сотні. Якщо опустите на 10 гривень, візьму не міряючи.

Зараз ви читаєте новину «"Дівчата без комплексів пішли. Чим ширша сідниця — тим коротша спідниця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути