вівторок, 20 лютого 2007 16:58

Чотирирічний Антон утік від батьків

Автор: фото: Василь КИЯШКО
  Антон Козубовський із прабабусею Катериною Козубовською. Жінка лише на день приїхала з притулку в селищі Берегомет Чернівецької області провідати правнуків
Антон Козубовський із прабабусею Катериною Козубовською. Жінка лише на день приїхала з притулку в селищі Берегомет Чернівецької області провідати правнуків

Минулого четверга у селі Лукавці Вижницького району Чернівецької області зник 4-річний Антон Козубовський. Усю ніч Вижницький райвідділ міліції вів пошукову операцію. Тридцять міліціонерів прочісували околиці села. О четвертій ранку хлопчика знайшли у дровозбірні, за 200 м від хати.

Дитина втекла від матері через сварку в сім"ї. Увечері Антон ненароком підпалив клейончасту скатертину. Дід Іван розлютився і відшмагав хлопця паском. Близько восьмої вечора той утік із хати.

Антона знайшов його дід Іван Козубовський, 52 роки. Схованкою стала дровозбірня біля дитячого садочка, де один із приватних підприємців облаштував природну сушарку.

Дитина була одягнена лише в спортивні штани та светр. Лікарі "швидкої", окрім незначного перемерзання, інших захворювань у хлопчика не виявили. Уже за кілька днів він забув про пригоду.

За словами сільського голови Миколи Вишинського, 45 років, за дітьми раніше доглядала прабабця по материнській лінії. Тоді за малечу можна було не хвилюватися. Завжди ситі й гарно одягнені. Відколи 77-літня жінка потрапила до притулку Червоного Хреста у Берегометі, люди стали помічати, що діти блукають селом голодні й немиті, нерідко жебрачать по сусідах, біля продуктових крамниць та дорогих автівок.

— Усю родину можна назвати неблагополучною, — каже сільський голова. — Дід хлопців любить прикластися до чарки, мама має статус матері-одиначки. Усі хлопці народжені від різних батьків, а зараз жінка чекає на четверту дитину. Їй пропонували працювати двірничкою, однак більше місяця на роботі вона не протрималася.

Нині багатодітна мати ніде не працює і перебивається випадковими заробітками. Власної хати жінка не має, живе у свого співмешканця. Діти живуть то з дідом, то з матір"ю та новим батьком.

— Чи знаєте ви, що ваші діти жебракують? — питаємо у матері.

— Та такого не може бути, бо в хаті постійно є їжа, — обурюється та. — Це все брехня! Кажуть, мають позбавити мене батьківських прав. А чого це мене мають позбавляти, я в це не вірю і не збираюся вірити.

Нині відділ сім"ї та молоді Вижницької райдержадміністрації спільно з кримінальною міліцією у справах неповнолітніх розглядає питання про позбавлення батьківських прав 28-літньої Анни Козубовської. Крім чотирирічного Антона, в сім"ї виховують ще двох хлопців — 7 та 10 років.

Прабабуся Катерина Козубовська вже не має сили доглядати правнуків.

Зараз ви читаєте новину «Чотирирічний Антон утік від батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути