четвер, 20 вересня 2007 07:12

Бракує членів виборчих дільниць

Майже третина виборчих дільниць у Львівській області не укомплектовані. Не вистачає одного-двох членів виборчих комісій.

— В області дві тисячі сто сорок виборчих дільниць. На малих для початку роботи потрібно десять осіб, на середніх — чотирнадцять, на великих — вісімнадцять, — розповідає 29-річна Оксана Дащаківська, експерт обласної організації Комітету виборців України. — У Городоцькому виборчому окрузі бракує дев"ятсот вісімдесят осіб, у Золочівському — сімсот, у Бродівському — триста шістдесят, у Львові — чотириста двадцять шість.

Люди відмовляються працювати на виборчих дільницях.

— Часто трапляється, що людина ознайомиться з інструкцією та обов"язками, які лягають на плечі комісії, й відразу відмовляється від роботи, — додає жінка.

Оплата роботи члена комісії відповідає розміру заробітної плати, яку він отримує на роботі. Добровольці також отримують премії — від 17 до 100 грн на добу. Натомість штрафи за помилки сягають 17 тис. грн. За фальсифікацію виборчого документа можуть засудити до шести років.

Зараз ви читаєте новину «Бракує членів виборчих дільниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути