четвер, 10 липня 2008 07:04

Автомобілі чернівецьких ДАІ відлякують хабарників

Автор: фото: Василь КИЯШКО
  Прапорщик дорожньо-патрульної служби Альвіян Майданський оформляє протокол про порушення на вулиці Севастопольській у Чернівцях
Прапорщик дорожньо-патрульної служби Альвіян Майданський оформляє протокол про порушення на вулиці Севастопольській у Чернівцях

Автомобілі дорожньо-патрульних служб у Чернівецькій області з початку липня їздять із написом на задньому склі: "Отримання хабара принижує гідність працівника ДАІ. Чи варто?". Такі гасла мають запобігти корупції на дорогах.

Ідея почепити наклейки на автомобілі ДАІ належить голові Чернівецького міського центру захисту підприємців і підприємств малого бізнесу Ігореві Кухарчуку.

— Наліпки передали мені знайомі з Києва. Вони колись були задіяні у проекті "Гідна Україна", — каже. — Три місяці тому я відніс 200 наклейок до обласного управління міліції, а начальнику Георгієві Проскурняку написав офіційного листа з проханням наказати даїшникам причепити їх на машини. Відповіді так і не отримав, а тепер дивлюся — приклеїли!

На нараді з особовим складом відділу ДАІ Георгій Проскурняк доручив головному даїшнику області Ігореві Доголічу простежити, щоб антикорупційні гасла були на всіх патрульних машинах.

— Нововведення матиме гарні наслідки, — переконаний старший інспектор ДАІ області Іван Добровольський. — Перед тим як дати чи взяти хабар, і порушник, і працівник ДАІ добре задумаються.

Ігор Кухарчук менш оптимістично налаштований щодо результатів антикорупційної кампанії.

— Наклейки — це лише перший крок у боротьбі з корупцією, психологічно-моральний, — зауважує він. — Суттєво змінити ситуацію на дорогах зможе лише підвищення зарплат даїшникам і розміру штрафів. В Австрії, наприклад, за заїзд на трамвайну колію порушник платить 300 євро.

Із початку року на Буковині зафіксували 53 випадки, коли водії намагалися "відкупитися". У п"яти з них сума хабара була понад 100 грн. За даними фактами порушено дві кримінальні справи.

Зараз ви читаєте новину «Автомобілі чернівецьких ДАІ відлякують хабарників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути